VVG’25 vergeet te scoren en krijgt daarvoor in de slotfase de rekening gepresenteerd

Nadat moeder natuur de grasmat in Zevenaar nog even gesproeid had en het zonnetje was doorgebroken kon er worden afgetrapt door VVG. In de beginfase van de wedstrijd zette VVG vroeg druk en kwam SDZZ nauwelijks van de eigen helft af. VVG creëerde enkele kleine kansen en was via Nick Schoenaker met een vrije trap, net buiten de zestien, nog het dichtste bij een voorsprong. Tevens werden Nino Monasso en Chiel Derksen nog in stelling gebracht, maar beide keren misten de schoten of precisie of kracht.  SDZZ werd eenmaal gevaarlijk via een lange bal die achter de verdediging viel, hierdoor ontstond er een bal in de kluts die uiteindelijk onschadelijk werd gemaakt door Maikel Damen en Nick Schoenaker op de eigen doellijn. De kleedkamers werden dan ook opgezocht met een 0-0 tussenstand.

In de rust moest bij VVG doelman Damen het strijdtoneel verlaten vanwege een blessure, Daan de Kater was zijn vervanger. Tevens moest de arbiter van dienst verstek laten gaan door een liesblessure en werd in allerijl een andere leidsman voor de tweede helft aangesteld.

De tweede helft speelde zich net als de eerste helft voornamelijk op de helft van SDZZ af. Het spel was van beide kanten niet goed, maar de beste kansen waren nog steeds voor de blauw-witten. Met name Ramon Pastoor en Dyon Bouwman kregen uitgelezen mogelijkheden om de score te openen, maar zoals wel vaker dit seizoen ontbreekt het aan het echte killerinstinct voor het doel van de tegenstander. Naarmate de wedstrijd voortkabbelde in een soms merkwaardig laag tempo was het wachten op een doelpunt van VVG. Trainer Schepers wisselde tweemaal om extra aanvallend te gaan spelen: Luuk Tibben en Bashkim Afuzi kwamen in het veld. De net ingevallen Tibben kreeg via een prima aanval een grote kans om VVG alsnog op voorsprong te schieten, echter de uitstekend keepende sluitpost van SDZZ bracht redding. Na knullig balverlies op het middenveld aan VVG zijde werd een invaller aan Zevenaarse kant in stelling gebracht, die kon alleen doorlopen op doelman De Kater en verzilverde deze buitenkans, 1-0. VVG probeerde vervolgens nog wel wat te bewerkstelligen, maar het ging allemaal teveel in een en hetzelfde tempo en daarom kwamen de blauw-witten nog maar moeilijk door de defensie van de tegenstander heen. SDZZ kreeg in de slotfase nog één corner en deze werd op onhandige wijze in eigen doel gewerkt door De Kater, 2-0.

VVG verliet met het schaamrood op de kaken Zevenaar. Door in een te laag tempo te spelen, enkele malen knullig balverlies en een gebrek aan scorend vermogen kreeg VVG keihard de deksel op de neus. Met nog een paar wedstrijden te gaan is het zaak dat er snel weer punten worden gepakt om niet nog verder naar beneden te hoeven kijken, deze kans doet zich aanstaande zondag voor in een uitwedstrijd bij Loil. Via deze weg willen we de meegereisde supporters bedanken en onze verontschuldigingen aanbieden voor de slechte wedstrijd die op de mat werd gelegd.