VVG’25 verliest met 2-0 in Ulft

Na het gelijkspel (2-2) tegen WSV, werd er op zondag 8 mei om 14:00 uur afgetrapt voor de wedstrijd tussen SDOUC en VVG’25. De belangen van deze wedstrijd waren voor beiden partijen groot; VVG’25 is nog altijd niet veilig (desondanks ook nog mogelijkheden op een periode) en SDOUC strijdt samen met WSV voor het kampioenschap.

Met een gehavende selectie, werd er met de volgende spelers afgetrapt: Jimmy (K), Patrick, Marvin, Jimmy, Chiel, Roy, Nick (C), Nino, Falko, Ramon en Byon.

Wissels: Dani, Alex, Ramon, Bruno, Ahmed en Milan (K)

De eerste helft ging over en weer, waar SDOUC enkele ‘kleine’ kansjes kreeg stuitte ze telkens op keeper J. Van Santen, die enkele goede reflexen had. Mede hierdoor bleef de score op het scorebord ongewijzigd en gingen we met (0-0) de rust in.

De tweede helft begon rommelig. VVG’25 hanteerde veelal de lange bal en wou via het winnen van de tweede bal gevaarlijk worden. Desondanks werd deze niet vaak gewonnen, waardoor VVG’25 niet echt gevaarlijk werd en niet echt tot voetballen aan kwam.

In minuut ’52 wordt de bal in de kluts niet goed weggewerkt en belandt deze voor de voeten van SDOUC-speler J. Vreman die de 1-0 op het scorebord weet te zetten. In minuut ’73 wordt er een ‘onterechte penalty’ gegeven, nadat VVG-verdediger M. Phillipsen de SDOUC-aanvaller naar de grond zou hebben gewerkt. Een ‘zeer’ discutabele beslissing, maar de arbiter bleef bij zijn besluit en zo kon K. Van de Pavert vanaf de 11-meter aanleggen om de 2-0 binnen te schieten.
Na de 2-0 begint VVG’25 iets meer naar voren te drukken en dit leidt tot een paar gevaarlijk momenten. Zo mist Bruno van de Berg een 1 op 1 kans, kon ook bij VVG’25 de bal een keer op de stip worden gelegd en waren er wat kleine mogelijkheden vanuit standaardsituaties. VVG’25 vergeet desondanks te scoren en zo eindigt de wedstrijd in een 2-0 verliespartij voor VVG’25.

Los van het feit dat de arbiter een discutabele beslissing heeft gemaakt door het geven van de penalty, heeft VVG’25 afgelopen zondag voetballend veel te weinig gebracht.

Het is echter zaak om ons te herpakken, want de volgende wedstrijd staat al voor de boeg. Aanstaande donderdag 12 mei, zal er namelijk gespeeld worden tegen Union, nummer 3 op de ranglijst. Dit zal gedaan worden zonder trainer L. Krabbenborg, hij heeft namelijk tijdens het heetst van de strijd een rode kaart van de arbiter ontvangen tijdens het uiten van zijn onvrede.

Hopelijk zien wij u aanstaande donderdag om 20:30 op sportpark de Pol in Gaanderen. Tot dan!