VVG’25 verliest met duidelijke cijfers na matige vertoning

VVG’25 heeft zondagmiddag op bezoek bij DIO’30 een ruime nederlaag geleden. Net als vorig seizoen bleven de punten in Druten. Waar voorafgaand aan de wedstrijd nog werd gedacht aan de eerste driepunter van het seizoen, was het na 90 minuten duidelijk dat dit er geen enkel moment in had gezeten.

De mannen van trainer Krabbenborg begonnen behoorlijk aan de, op papier lastige uitwedstrijd. DIO’30 was wat rommelig in balbezit waardoor meerdere keren de vijandelijke 16 meter kon worden opgezocht. Helaas lukte het niet om grote kansen te creëren. Ook uit een aantal standaardsituaties kon men niet echt gevaarlijk worden. Naar mate de eerste helft vorderde werd het steeds duidelijker dat de laatste linie van thuisploeg niet of nauwelijks kon worden afgetroefd door de aanvallers uit Gaanderen. Waar normaal gesproken de tegenstander kan worden verrast door bewegingsvoetbal en diepgang aan de zijkant, was het vanmiddag wat statisch. In het druk zetten op de tegenstander en in de afgesproken compactheid was het team wat onsamenhangend. Gelukkig zorgde dit nog niet direct voor veel kansen voor de rood-witten, maar na een half uur was het dan toch raak. Deze tegengoal tekende de wedstrijd. Een lange bal kwam niet aan, waarna DIO’30 de tegenaanval inzette. Na weinig druk van de Gaanderense defensie kon een afgemeten voorzet worden gegeven die bij de tweede paal binnen werd gelopen door de aanvoerder van onze tegenstander.

In de rust werd duidelijk gemaakt dat er in het tweede bedrijf uit een ander vaatje moest worden getapt. Alle goede bedoelingen daargelaten kon VVG’25 ook in de tweede helft geen potten breken. Na 20 minuten koos trainer Lars voor het inbrengen van een extra aanvaller. Daardoor werd er wat opportunistischer gespeeld en nog sneller voor de lange bal gekozen. Ook dit mocht niet baten. Alleen Ramon Pastoor kwam via een kopbal nog dicht bij de gelijkmaker. Waar de goal aan Gaanderense zijde niet wilde vallen, wist DIO’30 na 90 minuten de genadeklap uit te delen. Niet veel later viel zelfs nog de 0-3, waarna arbiter Groothuismink een einde maakte aan de teleurstellend verlopen wedstrijd. De selectie zal deze week alle zeilen bij moeten zetten om terug te keren naar vertrouwd spel en basisafspraken. Hopelijk helpt de terugkomst van enkele geblesseerde en geschorste spelers daarbij.

Rest ons als selectie een ‘dankjewel’ aan de meegereisde supporters! Graag zien we jullie volgende week weer als we ons thuis mogen revancheren tegen het Nijmeegse Union.