VVG’25 verliest nipt in Apeldoorn

Na de fijne maar toch lange reis in busjes van Bestelrent naar Apeldoorn startte de blauw witten met een enig sinds gehavende formatie door enkele afwezigen. Hierdoor was er ruimte voor een basisplaats voor Bart Leuverink die na een blessure eindelijk weer terug, maar ook een basisplaats voor Nout Thuis van de Jo-19 die een verdienstelijke wedstrijd rechtsback speelde.
De eerste 25 minuten werden gecontroleerd door de blauw witten. WSV liet het voetballen aan VVG’25 over, dit resulteerde in wel wat dreiging maar de echte kansen bleven uit. Dany Lankveld is het dichtstbij een doelpunt, in de 20e minuut met een kopbal en op slag van rust is het Dany die een goede voorzet van Yannis Megens net niet kan controleren.
Ook komen de Blauw-witten een paar keer goed weg mede door een bal uit de kluts in minuut 22 op de paal, een schot vlak naast en een goede redding van Jimmy van Santen in de 25e minuut.
Enkele seconde voor de rust wordt de 1-0 voor de thuisploeg afgekeurd vanwege een aanvallende overtreding op Bart Leuverink in de Gaanderense zestienmeter. Er werd gerust met een 0-0 stand op het scorebord.
Nadat er in de rust besproken was om vooral geconcentreerd te blijven verdedigen ging het kort na de aftrap al mis een opkomende centrale verdediger kwam door een goede steekbal vrij voor de goal en legde de bal op het juiste moment af waardoor WSV aanvoerder Ifè Oduguwa de bal simpel kon in tikken. Kort na de goal waren de blauw-witten het even kwijt maar na wat onrustige momenten bleven de blauw witten op zoek naar de 1-1 helaas viel de bal vaak net niet goed en werd de keeper van WSV nauwelijks echt getest. Ook volgden er kansen voor het op de counter spelende WSV maar de voor WSV bevrijdende 2-0 bleef uit. Dus bleven de blauw witten tot de laatste minuten terecht hoop houden op tenminste 1 punt maar het mocht niet zo zijn en zo floot de scheids af na wel geteld 2 minuten en 23 seconden blessure tijd.

Het resulteert dus in de 2e verliespartij van het seizoen en betekent dat VVG’25 terug te vinden is in de middenmoot van de 2e klasse I. Volgende week moet de rug worden gerecht in Gaanderen tegen Eendracht’30 uit Nijmegen.