VVG’25 verliest wedstrijd met twee gezichten

Op deze winderige zondag gingen de Gaandernaren op bezoek in Zevenaar bij DCS. De tegenstander van vandaag heeft tot nu drie punten verzameld en staat daarmee voorlaatste in 2I. De blauw-witten waren de competitie sterk begonnen, maar zakken langzaamaan terug op de ranglijst door enkele op een volgende nederlagen. Beide elftallen kunnen dus de drie punten goed gebruiken.

VVG’25 start prima in Zevenaar. De thuisploeg laat zich ver inzakken en daardoor kunnen de Gaandernaren het spel maken. Dit lukt naar behoren. Het balbezit is voor de gasten en de eerste kansen ook. Na ruim een kwartier spelen komt VVG’25 op voorsprong. Goed doorzetten van Lankveld zorgt ervoor dat Veldkamp uiterst beheerst de bal langs de keeper kan schuiven. Een verdiende 0-1 voorsprong. Nog geen twee minuten later wordt de marge verdubbeld. Goed druk zetten van de Gaandernaren levert balbezit op voor Y. Megens. Een prima individuele actie wordt goed afgerond met een strak diagonaal schot onder in de hoek 0-2!

Geen vuiltje aan de lucht voor de blauw-witten. De wedstrijd wordt gecontroleerd en DCS laat weinig tot niets zien. Vijf minuten voor rust kantelt de wedstrijd. Uit het niets komt DCS terug in de wedstrijd. Een snelle aanval via de rechterkant wordt laag voorgezet. Spits Van Wessel van DCS kan eenvoudig binnenlopen, 1-2. Dit is tevens de ruststand.

In de tweede helft is DCS veel scherper dan VVG’25 en kantelt de wedstrijd volledig. De thuisploeg gaat opportunistischer spelen, wint de duels en creëert meer kansen. Direct na rust is het alweer gelijk. Na matig ingrijpen aan Gaanderense kant speelt Sluis de bal behendig over doelman Van Santen, 2-2.

Het spel golft vervolgens op en neer met kansen voor beide elftallen. DCS lukt het uiteindelijk om zelfs op voorsprong te komen. Door een overtreding van Mulder mag Smalbraak vanaf 11 meter aanleggen. Hij faalt niet, 3-2. Trainer Krabbenborg probeert met enkele aanvallende wissels de wedstrijd nog te kantelen, maar dat lukt niet. Een kans op de gelijkmaker wordt VVG’25 ontnomen, een handsbal van DCS ziet arbiter Hoffman over het hoofd. Uiteindelijk valt de beslissing aan de andere kant. Aanvaller Willems kan vrij doorlopen richting het Gaanderense doel en faalt niet, 4-2. De laatste goal had veel weg van buitenspel, maar scheidsrechter Hoffman keurde het doelpunt goed.

Weer geen drie punten voor de Gaandernaren wat daardoor in de onderste regionen van 2I terecht komt. Volgende week is er weer een nieuwe kans op een overwinning. Wederom een uitwedstrijd, ditmaal tegen Quick 1888 in Nijmegen.