VVG’25 verslaat koploper Union en weet eindelijk weer wat winnen is!

Uitslag: 0-3

Na 4 competitiewedstrijd zonder overwinning weet VVG’25 te stunten in Malden. Het Gaanderense vlaggenschip wist met duidelijke cijfers van de kampioenskandidaat te winnen. Door de gehele wedstrijd Union van het scoren af te houden en zelf 3 maal weet te profiteren van een dodelijke omschakeling, werd het 0-3 in deze uitwedstrijd.

VVG’25 arriveerde met een flinke vertraging op het sportpark in Malden, dit door controles naar het centrum van Nijmegen. Er stonden demonstraties te gebeuren in het centrum van de stad waardoor er een noodverordening van kracht was. Door deze vertraging begon de wedstrijd 45 minuten later dan geplant, dit kon ook niet veel verder uitlopen omdat de wedstrijd ook vanwege de maatregelen voor 17:00 afgelopen moest zijn.

Om 14:45 werd er afgetrapt en was het spelbeeld zoals verwacht, de hoogst geplaatste ploeg op dit moment Union had de bal en VVG’25 was begonnen met tegenhouden. De beginfase was voor Union, enkele kleinere kansen werden gemist en Marvin haalde wellicht onreglementair een tegenstander neer in het strafschopgebied maar de scheidsrechter zag hier geen penalty in. Na een kleine 15 minuten komen ook de eerste kansen voor VVG’25 met Dany Lankveld en Yannis Megens die beide een kans vanaf rand 16 net weten te missen. Uiteindelijk gingen we met een 0-0 de rust in! Gedurende de eerste helft was één ding heel duidelijk, de tegenstander was flink geïrriteerd en wij alleen maar extra gebrand om dit vuurtje aan te blijven wakkeren. Ook de scheids had moeite met deze intense wedstrijd door de vele twijfelachtige momenten en agressie in het spel van beide ploegen.

Dit spelbeeld veranderde de 2e helft niet en VVG’25 ging door met het irriteren van de tegenstander, Union had weer veel de bal en kwam maar moeilijk tot grote uitgespeelde kansen. De 0-0 stand bleef nog lang op het bord en hier kwam pas verandering in toen de dubbele wissel elkaar aan het werk zette. Nino Monasso wist met een subtiele pas Ahmed Zaki tussen de verdediging en keeper te bereiken. Ahmed wist de keeper te omspelen en scoorde in een lege goal de 0-1! Enkele minuten later wist goalie Jimmy van Santen de ploeg nog 1x te redden door vol voor een kopbal te springen. In de laatste minuten gooide VVG’25 de wedstrijd volledig in het slot, Yannis Megens werd 1 op 1 met de keeper gezet door Ahmed Zaki en was heel koel voor het doel en wist de genade klap uit te delen. Het slotstuk van de wedstrijd was voor Roy Liebrand, die zijn fantastische wedstrijd met een werkelijk magnifieke uithaal bekroonde. De bal kwam vanaf de zijkant voor en Roy bedacht zich niet, met de borst aangenomen en vol op de volley in de rechterbovenhoek. 0-3 einduitslag een fantastische teamprestatie, ook een wedstrijd dat VVG’25 een andere kant van zichzelf heeft laten zien!

Tot op heden is het erg onzeker over hoe het competitieprogramma er uit gaat zien de komende weken, zoals het er nu naar uitziet spelen we zondag niet tenzij woensdag anders besloten word door de overheid. Dit doordat er door de mannen niet na 17:00 getraind mag worden.