VVG’25 verslaat ook nummer twee Loil

De maand december is aangebroken en voor VVG’25 staat er meteen een belangrijke wedstrijd op het programma. De nummer twee op de ranglijst komt op bezoek op sportpark De Pol. Loil kent een goede serie met zes competitieoverwinningen op een rij en zit daarmee net als VVG’25 in een ‘flow’. Trainer Lars Krabbenborg heeft één wijziging doorgevoerd ten opzichte van vorige week. Ramon Pastoor keert terug van een blessure en dat gaat ten kost van Nino Monasso.

Vanaf het eerste fluitsignaal is het duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn. Loil probeert vroeg druk te zetten en met hun fysiek sterke ploeg winnen ze vaak de ‘tweede bal’. VVG is in de openingsfase zoekende en is vaak net één stapje te laat, waardoor het initiatief bij Loil komt te liggen. De eerste kansen in dit duel zijn dan ook voor de gasten. De kansen komen vooral voort uit standaardsituaties. Bij de eerste kans wordt een afgeslagen vrije trap in één keer op de pantoffel genomen. Doelman Jimmy van Santen strekt zich volledig en pareert de inzet knap. Niet veel later krijgt Loil, wederom uit een standaardsituatie, weer een grote kans. Verdediger Rasing kopt uit een corner op het VVG doel. Aanvoerder Nick Schoenaker staat goed op te letten en werkt de bal één meter voor de doellijn weg. De blauw-witten krijgen in tegenstelling tot voorgaande wedstrijden weinig kansen in de eerste helft. Afgeleverde voorzetten zijn óf niet opmaat óf kunnen niet worden doorgezet richting het doel. Wel zijn er enkele speldenprikjes uit de tweede lijn, maar die geen groot gevaar opleveren voor doelman Joling. Op slag van rust wordt VVG’25 de mogelijkheid geboden om op voorsprong te komen. Een voorzet van Falko Wielers wordt nog licht getoucheerd en lijkt een eenvoudige prooi voor doelman Joling. Gelukkig voor VVG verkijkt de doelman zich op de stuiterende bal en kan Alexander Megens het balbezit overnemen. A. Megens legt de bal terug en daardoor heeft Ramon Pastoor het leder voor het inschieten. Pastoor klaart dit ogenschijnlijk eenvoudige klusje prima. Tussen enkele verdedigers door schiet Pastoor in één keer raak, 1-0! Niet veel later fluit de arbiter voor het rustsignaal.

In de tweede helft ligt het initiatief meer bij VVG. Het veldspel is een stuk beter dan de eerste helft en dit resulteert in enkele kleine kansen. Dyon Bouwman is helaas tot tweemaal toe niet in staat om zijn hoofd goed tegen de bal te krijgen. Loil speelt vooral de lange bal richting de spits om vanuit daar kansen te creëren. In de tweede helft krijgen de gasten één grote mogelijkheid om op 1-1 te komen. De opkomende back Rasing legt de bal terug en deze wordt vervolgens hard ingeschoten. Doelman Van Santen brengt fantastisch redding met één hand en pakt hem vervolgens klemvast. Enkele minuten later is het aan de andere kant wel raak. Yoni Bouwman verdedigt uit door middel van een flinke peer naar voren. A. Megens is eerder bij de bal dan de verdediger en zet met een individuele actie koers richting het doel van de tegenstander.  Met een hard schot onderin de hoek wordt doelman Joling deze middag voor de tweede keer gepasseerd, 2-0! Het verzet van Loil lijkt hiermee gebroken. Helemaal als Nino Monasso in de ploeg komt bij de Gaandernaren. Monasso valt prima in en zorgt meteen voor extra dreiging. Na een goede balverovering van A. Megens op eigen helft stuurt hij Monasso de diepte in. De inmiddels ook ingevallen Patrick Pastoor dient vervolgens als bliksemafleider. Monasso dribbelt richting het doel en in de zestienmeter aangekomen kapt hij een drietal tegenstanders uit en zet de verdedigers op het verkeerde been. Met een droge schuiver zorgt Monasso voor de eindstand, 3-0!

De uitslag doet een simpele en zakelijke overwinning vermoeden, maar vooral de eerste helft hadden de blauw-witten het moeilijk met Loil. Loil is een fysiek sterke ploeg en maakte in de eerste 45 minuten dan ook aanspraak op een treffer. Gelukkig voor VVG’25 keepte Van Santen een prima partij, waardoor voor de tweede maal op rij een cleansheet genoteerd mocht worden. Met de klinkende cijfers van 30 punten uit 10 duels wacht volgende week een uitwedstrijd tegen KSH. Wederom een belangrijk treffen voor de blauw-witten in de top van 4C.