VVG’25 weet de wedstrijd niet te kantelen door te scoren

Wedstrijdverslag VVG’25 – DIO’30

Nadat de competitie bijna 3 maanden stil heeft gelegen stond vandaag de thuiswedstrijd tegen DIO’30 op het programma. In de tussentijd zijn de mannen van VVG op een geslaagd trainingskamp geweest in het Spaanse Malaga. De stand staat in de middenmoot allemaal dicht bij elkaar en daarom is deze wedstrijd weer van groot belang. Bij winst zullen de blauw-witten DIO voorbij gaan op de ranglijst. De laatste competitiewedstrijd wist VVG knap te winnen van koploper Union en hoopt dan ook om dit goede resultaat door te trekken.

VVG begint niet scherp aan de wedstrijd. Het is slordig in de passing en geeft al meteen een corner weg. Daarna pakt het de draad weer op. Over het algemeen werd door beide ploegen veel de lange bal gezocht, waardoor er veel duels ontstonden. VVG probeerde wel te voetballen, maar dit lukte niet altijd. In sommige fases ging dit wel goed. Beide teams creëren niet echt veel grote kansen en keeper Jim van Santen redt VVG een paar keer goed. Toch valt een paar minuten voor rust de 0-1 voor DIO. Via een directe vrije op de paal, komt de bal voor de voeten van een speler van DIO, die hem vervolgens makkelijk binnen kan tikken.

VVG komt optimistisch uit de kleedkamer en heeft dan ook een aanvallende wissel ingebracht op het middenveld. De blauw-witten hadden de controle over de hele 2de helft en waren voetballende ook de bovenliggende partij. Aan de zijkanten kwamen ze er vaak goed doorheen door een overtal te creëren. DIO heeft de hele 2de helft eigenlijk geen kans gehad en alleen maar verdedigd. Helaas valt de goal niet voor VVG en eindigt de wedstrijd in een onterecht 0-1.

Volgende week staat de wedstrijd tegen Varsseveld op het programma. We spelen weer thuis om 14:00 op het Sportpark de Pol. Het is aan de mannen van VVG om weer te laten zien dat het thuishoort in de 2de klasse en de kansen te gaan benutten. We hopen u zondag te zien!