VVG’25 weet oude trainer geen ‘echte’ pijn te doen!

Op zaterdagavond 18:00 stond voor VVG’25 de wedstrijd tegen Varsseveld op het programma. Een mooi moment om meer publiek te trekken en ’s avonds een feestavond te organiseren, vonden beide ploegen. Het was gezellig druk op Sportpark de Pol. VVG’25 miste hun hart van de verdediging en moest hierin wat schuiven. De ploeg uit Gaanderen beschikt over een brede selectie, waardoor het schuiven ook mogelijk was. De thuisploeg was extra gebrand om een goed resultaat te behalen, aangezien er een reactie moest komen op het verlies van vorige week in Markelo. Maar nog meer het feit dat aan de andere kant oud-trainer Krabbenborg langs het veld stond en er enkele oud VVG’25 spelers de dienst uit maakten bij Varsseveld: Jeffrey Megens maakte de overstap naar Varsseveld (Neef van Alexander en Yannis) en Cas Kemperman, hij voert op dit moment de topscorerslijst aan in de 2e klasse G.

VVG’25 begon de wedstrijd redelijk sterk, met veel strijd en de wil om te winnen maar de echte kansen bleven uit. Tot het moment dat aanvoerder van dienst Nino Monasso, een corner panklaar op het hoofd van Alexander legt, deze werkt hem op zijn beurt hard tegen de touwen. Minuut 22, 1-0 VVG’25! Na de goal kwam er een mindere fase van VVG’25, de echt grote kansen waren voor de gasten. En niet veel later gaf VVG’25 de voorsprong uit handen. Alweer een standaard situatie leverde een tegendoelpunt op, met wat ongelukkigheid belande de bal achter onze goalie. Niet heel veel later was het opnieuw een standaard situatie, ditmaal een korte variant. Deze variant werd op het hoofd van Cas Kemperman gelegd en hij deed hiermee zijn oude club pijn. Met een 1-2 tussenstand gingen we de rust in.

In de 2e helft was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Varsseveld. De druk van VVG’25 nam steeds meer toe. Kansen waren er nauwelijks en VVG’25 had het toch wel lastig met een ‘ander’ Varsseveld als andere jaren. Er gebeurde niet veel en voor het spektakel reizen we af naar de slotfase van het duel. De druk nam met de minuut toe, VVG’25 werd beloond in minuut 95: een voorzet van Yannis, op zijn broertje Alexander Megens wie zijn 2e doelpunt van de avond op zijn naam wist te schrijven! Hierna volgde er veel geloof in nog een winnende treffer, VVG’25 kreeg nog een corner. Dit monde helaas uit in een tegenaanval waarna Yannis de counter eruit haalde. De scheids beoordeelde dit als een rode kaart, volgens beide teams, wat zwaar gestraft. Niet veel later was het duel afgelopen en eindigde de wedstrijd in 2-2.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Trekvogels op het programma. 14:30 wordt er afgetrapt op sportpark de Kwakkenberg in Nijmegen. Waar een belangrijke wedstrijd wacht, er mag niet verloren worden als VVG’25 nog iets wil in de top van de 2e klasse.