VVG25 wint de eerste belangrijke thuiswedstrijd met 3-0 van SP Lochem

Na een weekend vrij te zijn geweest, stond er afgelopen zondag (3 november 2019) weer een wedstrijd op het programma. SP Lochem kwam op bezoek bij sportpark de POL in Gaanderen.  Voorafgaand aan de wedstrijd werd er 1 minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van Alfred Liebrand. Alfred was jarenlang vrijwilliger bij VVG en was vaak te vinden achter de bar als barmedewerker. Onze gedachten gaan uit naar de familie en kennissen.

Om twee uur werd er onder toeziend oog van veel toeschouwers afgetrapt. Na de  aftrap was het VVG25 wie meteen al een grote kans kreeg. Alexander onderschepte de bal van de centrale verdediger en ging een op een op de keeper af. Helaas ontbrak de scherpheid bij Alexander en kon de keeper van SP Lochem de doelpoging makkelijk weren. In de eerste helft ging het spel heen en weer. SP Lochem kreeg enkele grote kansen, maar deze miste allemaal het doel. We gingen dan ook de rust in met een 0-0 tussenstand.

De tweede helft begon VVG25 beter. VVG25 kreeg hierdoor ook enkele grote kansen, maar het was SP Lochem keeper die zijn doel door enkele “katachtige” reddingen schoon hield. Dit ging echter niet heel lang goed, want in de 65ste minuut kopte Yoni Bouwman vanuit een corner, de bal tegen lijnverdediger Ruben Boonk zijn arm aan. ROOD – na veel protest was het routinier en “EL-Patron” Nick Schoenaker wie VVG25 vanaf de 11 meter op 1-0 voorsprong bracht. Vier minuten later was het weer raak. Dit keer was het Yannis Megens wie vanuit een goede voorzet van Roy Liebrand de bal knap binnenschoot (2-0). In de 82ste minuut kreeg de praatgrage spits Nick Brigg, na enkele waarschuwingen van arbiter ( Joost Soeter) alsnog ROOD en kon ook hij het veld verlaten. SP Lochem ging met 9 man verder en dit zorgde voor veel ruimte voor VVG25 om eventueel de score uit te breiden. VVG25 kreeg enkele grote kansen, maar deze werden echter niet benut. In de 90ste minuut was het dan toch raak, Dyon Bouwman kopte vanuit een strakke corner goed binnen (3-0). Bijna direct hierna floot arbiter Joost Soeter af.

De drie punten zijn in Gaanderen gebleven, waardoor VVG25 nog steeds geen punten verlies heeft geleden en de ongeslagen reeks kan voortzetten. Volgende week zondag (10-11-2019) staat de wedstrijd tegen nr 2. en directe concurrent OBW 1  op het programma. Het belooft een mooie pot te worden en wij hopen u dan ook volgende week weer op sportpark de POL te zien. 14.00 sportpark de POL, BE THERE!