VVG’25 wint eerste thuisduel van seizoen 23-24

De eerste driepunter van het nieuwe seizoen is een feit. Afgelopen zondag werd Beuningse Boys met 3-1 verslagen. In een wedstrijd waar Patrick Pastoor en de broertjes Megens zorgden voor de goals, trokken de mannen uit Gaanderen aan het langste eind. Op de ranglijst komt VVG’25 met deze overwinning weer naast Beuningen te staan.

Het team van Ties Evers was gewaarschuwd: Beuningse Boys is het seizoen namelijk uitstekend begonnen. DIO’30 werd in de openingswedstrijd met maar liefst 4-1 verslagen. Waar VVG’25 de afgelopen jaren vaak moeite heeft met de ploeg uit Druten, bleek dit voor Beuningse Boys niet het geval. De aftrap van het nieuwe seizoen liep voor VVG’25 uit op een deceptie. In een rommelige wedstrijd ging VV Vorden er met de overwinning vandoor.

In de eerste helft probeerde VVG’25 het hef in handen te nemen. De voorhoede probeerde hoog druk te zetten en daarmee de Beuningse defensie aan het wankelen te krijgen, dit met wisselend succes. De blauw-witten hadden controle over de wedstrijd, maar wisten dit niet of nauwelijks om te zetten in grote kansen. Het balbezit duurde vaak kort, waardoor het spel op en neer golfde. De spitsen uit Gaanderen kwamen in vijandig gebied nauwelijks aan de bal en er was te weinig diepgang om Beuningen pijn te kunnen doen. Toch kwam VVG’25 na zo’n 18 minuten op voorsprong. Na een goede actie en voorzet van Bruno lukte het een verdediger van Beuningen niet de bal weg te werken. Patrick Pastoor wist wel raad met dit buitenkansje en tekende de 1-0 aan. Na de drinkpauze, halverwege de eerste helft, koos VVG’25 steeds vaker om lager druk te zetten. Vanuit de omschakeling wist Beuningse Boys nog voor rust gelijk te maken. Ruim in blessuretijd werd een voorzet knap afgemaakt.

In de rust werd duidelijk gemaakt dat met een hogere intensiteit van spelen meer haalbaar zou moeten zijn. In de tweede helft werden de bedoelingen steeds duidelijker: er moest gewonnen worden. Er werden meer duels gewonnen en langzaamaan kwam het initiatief steeds meer bij de ploeg uit Gaanderen te liggen. Na ruim 20 minuten kwam loon na werken. Na een voorzet van Alexander probeerde Yannis eens van afstand te vuren. Met succes: via een Beuningse verdediger viel de bal over de keeper in de lange hoek, 2-1. Waar de marge slecht één goal was, bleef het voor de Gaanderense defensie oppassen geblazen. Gelukkig was men beter bij de les dan afgelopen week en bleef zo redelijk eenvoudig op de been. Een aantal hachelijke momenten aan beide kanten in de laatste tien minuten leken de spanning nog terug te brengen, maar gelukkig verzilverde Alexander in de laatste minuut een prima voorzet van Thom. De eerste drie punten zijn een feit en dat smaakt naar meer. Aankomend weekend geniet VVG’25 van een vrij weekend, waarna het thuis aantreedt tegen het gedegradeerde Columbia uit Apeldoorn. Ook dan hopen we weer op uw steun.