VVG’25 wint van AD’69 en is periodekampioen!

Na een overwinning op AD’69 is de ploeg uit Gaanderen niet meer te achterhalen in de 1e periode. In Aalten werd het 2-4 tegen de ploeg van oud VVG’25-trainer Mark Schepers.

Vooraf was duidelijk dat er op deze zondag 4 november iets moois kon gebeuren. Immers had VVG’25 na 6 wedstrijden de volle score behaald, en kon het in de 7e competitiewedstrijd de eerste periode winnen. Daarvoor diende het team eerst zelf te winnen van AD’69, dat een week eerder vertrouwen had getankt door met maar liefst 0-10 van SVGG te winnen, en zou KSH maximaal gelijk mogen spelen tegen Terborg. Dit gegeven, plus het feit dat er tegen onze oud-trainer Mark Schepers gespeeld zou gaan worden, leidde ertoe dat er met de nodige motivatie afgereisd werd naar Aalten.

In de openingsfase was te zien dat de blauwwitten gretig en scherp waren. Met goed combinatievoetbal werd er een aantal keer gevaar gesticht voor de goal van AD. Na 10 minuten werd het 0-1 via Roel, die een mooie aanval van Alexander en Ramon afrondde. Deze goal leek AD enigszins wakker te schudden. Met opportunistisch voetbal werd vooral de fysiek sterke rechtsbuiten Dylan Bauhuis gezocht. De vanaf minuut 1 warrig leidende scheidsrechter nam een aantal opmerkelijke beslissingen, waardoor de ploeg uit Aalten vanuit een aantal vrijetrappen de bal voor de goal van VVG kon slingeren. Tot echt kansen leidde dit echter niet en omdat VVG zelf een aantal keer pech had voor de goal van AD werd er met een 0-1 voorsprong gerust.

Nadat vorige week slap aan de 2e helft begonnen werd en daarmee in een paar minuten de wedstrijd (bijna) weggegeven werd, werd er vandaag in de kleedkamer vooral aandacht geschonken aan het feit dat focus gevraagd zou worden in de 2e helft. De concentratie was er na de rust, waardoor AD nauwelijks gevaarlijk werd en VVG zelf aan aanvallen kon denken. Goed werd er niet meer gevoetbald, waardoor de wedstrijd vooral draaide om strijd, passie en het winnen van de 2e ballen. Vorige week tegen GWVV hebben de mannen uit Gaanderen laten zien dit als team uitstekend te kunnen, en ook tegen AD werd hierin geslaagd. Een voorzet van opnieuw Ramon leidde de 0-2 in van Roel, die hiermee zijn doelpuntentotaal op 7 bracht dit seizoen. Als Yannis een kwartier voor tijd de 0-3 op het scorebord zet lijkt er geen vuiltje aan de lucht voor VVG. De arbiter van dienst besluit echter zijn eigen show op touw te zetten. Na een duel in de 16-meter wordt een discutabele strafschop gegeven aan AD. Dit bleek nog niet zwaar genoeg gestraft voor de scheidsrechter, Roy kon namelijk met zijn 2e gele kaart ook nog eens gaan douchen. De penalty wordt onberispelijk binnengeschoten: 1-3.

AD ging plots weer geloven in een resultaat. Alle ballen worden naar voren geschoten en VVG kan met 10 man niet veel meer doen dan tegenhouden. Nick S. wordt binnen de lijnen gebracht om met zijn ervaring extra leiding te geven aan de verdediging. Wanneer VVG na een bal op de paal goed weg lijkt te komen, besluit de scheidsrechter enkele momenten later opnieuw de show te stelen. Een schot wordt overduidelijk tegen de rug van Falko geschoten, maar tot ieders verbazing wordt de bal op de stip gelegd vanwege vermeend hands. Uiteraard wordt door alles en iedereen van VVG geprotesteerd, waarna de arbiter het moment aangrijpt om Nino zijn 2e gele kaart te geven voor commentaar op de leiding. Opnieuw schiet Dylan Bauhuis de penalty binnen: 2-3.

Met 9 man en nog een paar minuten op de klok dreigt het alsnog mis te gaan. De ontlading is dan ook enorm als Ramon in de laatste seconden van de wedstrijd de verdiende 2-4 binnenschiet. Als blijkt dat buurman Terborg ook nog eens een punt uit het vuur heeft gesleept bij KSH is het feest compleet: VVG’25 wint de 1e periode. Dit eerste succes onder hoofdtrainer Lars Krabbenborg wordt goed gevierd in het Gaanderense kamp. Na 7 wedstrijden heeft VVG nog steeds de volle score: 21 punten. Over 2 weken wacht een thuiswedstrijd tegen Sprinkhanen. Graag tot dan!