VVG’25 wint voor de negende keer op rij!

Op deze waterkoude zondagmiddag gingen de Gaanderenaren op bezoek bij SVGG in Megchelen. Dicht tegen de Duitse grens werd stipt om 14:00 uur afgetrapt op sportpark De Biel. Het elftal van trainer Lars Krabbenborg was op drie plekken gewijzigd ten opzichte van de vorige competitiewedstrijd. Nino Monasso en Roy Liebrand keerden terug van een schorsing en starten in de basis, hierdoor nam Luuk Tibben weer plaats op de bank. Ramon Pastoor en vice-captain Marvin Philipsen konden door blessureleed niet starten vandaag.

De Gaanderense formatie begon weifelend aan de wedstrijd. Veel slordigheden in de passing en niet alle duels werden in de openingsfase gewonnen. Na een matige eerste tien minuten nam de lijstaanvoerder van 4C het heft in handen. De aanvallers werden vaker bereikt en dit resulteerde in de eerste kleine kansen. Na ruim een kwartier voetballen werd de ban gebroken. Een goede lange pass van Falko Wielers belandde via Roel Veldkamp voor de voeten van Alexander Megens. A. Megens handelde adequaat en passeerde de keeper met een prima schuiver, 0-1! De gastheren konden hier weinig tegenover stellen. SVGG creëerde vrij weinig en moest het vooral hebben van de standaardsituaties. Deze leverden geen direct gevaar op voor het doel van de blauw-witten. In het restant van de eerste helft kreeg VVG’25 nog enkele kansen om de score te verdubbelen. Met name Roel Veldkamp en ook Nino Monasso hadden het vizier niet op scherp staan. Met een 0-1 tussenstand zochten beiden teams dan ook de kleedkamers op.

De eerst helft begon VVG’25 niet scherp en energiek. De start van de tweede helft was daarentegen een stuk beter. In de eerste tien minuten na rust volgde kans op kans. Dyon Bouwman, Nino Monasso, Roel Veldkamp en ook Yannis Megens hadden enkele kansen. Helaas resulteerde dit niet in de bevrijdende 0-2. De doelman van SVGG stond een goede partij te keepen en pareerde enkele malen knap. Het veldspel in de tweede helft was bij vlagen prima van VVG zijde. De blauw-witten bleven dus ook zoeken naar de veilige tweede treffer. Het laatste kwartier kwam Luuk Tibben in het veld voor Nino Monasso. Tien minuten voor tijd werd een corner prima aangesneden. De doelman van SVGG kreeg zijn hand nog wel tegen de bal aan en daardoor vloog die recht omhoog. De bal daalde echter precies op het voorhoofd van de vrijstaande Dyon Bouwman, 0-2! De laatste vijf minuten kwam Karsten Wielers in het veld voor de moegestreden Roel Veldkamp en mocht A-speler Bart Leuverink zijn debuut maken.

VVG’25 kan terugkijken op een redelijke wedstrijd. Deze uitwedstrijd werd zakelijk gewonnen. Weinig kansen werden weggeven en er werd voldoende gecreëerd. Helaas was vandaag de afronding niet optimaal anders was de score nog hoger uitgevallen. Wel is het van belang dat in dit soort wedstrijden de tweede treffer sneller wordt gemaakt. Volgende week staat de topper op het programma: nummer twee Loil komt dan op bezoek bij VVG’25.