VVG’25 wordt afgesmeerd in derby tegen Terborg

Hemelvaart 2018 is het podium voor de prachtige derby VV Terborg 1 – VVG’25 1. Beide ploegen waren zo goed als zeker van volgend jaar ook 4e klasse. VVG’25 kende een goede generale tegen Loil om daar in de laatste 5 min er met de winst vandoor te gaan. Hierdoor was het vertrouwen er dat in deze fantastische atmosfeer ook gepresteerd zou worden in en tegen Terborg.

Om 12:00 werd afgetrapt op sportpark De Paasberg in Terborg voor de zoveelste derby tussen Terborg en Gaanderen. De supporters die overgekomen waren vanuit Gaanderen maakten met blauw witte rook nog eens duidelijk aan de ploeg dat ze vol achter hen stonden. Vanaf minuut 1 was het geen VVG’25 maar  Terborg dat veel feller was en ook een aantal keer gevaarlijk werd. VVG’25 kwam totaal niet in de wedstrijd en het was wachten op de 1-0. Die kwam er dan uiteindelijk ook voor Terborg. Via weer een corner was het raak voor de geel zwarten. De corners zijn de laatste weken telkens doelpunten tegen voor de ploeg uit Gaanderen, hierdoor lopen we telkens tegen de feiten aan. VVG’25 durfde totaal niet te voetballen en werd ook goed vastgezet door de tegenstander. Daardoor werd vooral de lange bal telkens gespeeld. Na de 1-0 kwam Terborg nog enkele keren één op één te staan met onze Goalie Maikel Damen maar deze wist tot 2 keer toe te redden. 10 minuten voor rust was het dan toch 1-1. Roel Veldkamp wist de keeper van Terborg te omspelen nadat hij één op één werd gezet.

Rust 1-1

Na de rust is het Terborg dat over de gehele wedstrijd gewoon de betere ploeg was wat keer op keer gevaarlijk wordt. Het was dan ook snel 2-1 doordat er weer niet goed gedekt werd in de verdediging. De nota bene kleinste man op het veld kon de bal binnen koppen vanuit een voorzet. Hierna volgde een periode van kansen over en weer. VVG’25 ging 1 op 1 voetballen en kreeg hier ook meer kansen door. Nick Schoenaker raakte nog een keer de paal, Dyon Bouwman en Nino Monasso waren ook erg dichtbij de gelijkmaker alleen de echte scherpte miste bij deze schoten. Terborg besliste de wedstrijd door in de 75e minuut de 3-1 te maken, via de rechterflank kwam er een voorzet die ongelukkig werd aangeraakt en deze voorzet kwam gelukkig in de goal van VVG’25. Na de 3-1 volgde in de 90e minuut vanuit een counter de 4-1.

De wedstrijd was misschien wel één van de slechtste dit seizoen van VVG’25, de gehele wedstrijd niet in ons spel gekomen en dan word je door de buurman van de mat geveegd. Aanstaande zondag moeten we ons revancheren uit tegen RKPSC uit Pannerden. We hebben duidelijk wat recht te zetten voor onze supporters!