Nieuws

We mogen allemaal weer buiten trainen!

Het is zover, iedereen mag weer buiten trainen vanaf 11 mei.
De afgelopen weken heeft de jeugd tot en met 18 jaar al weer getraind en wat was het heerlijk om te zien dat iedereen weer aan de bal was!
En afgelopen woensdag werd ons tijdens de persconferentie duidelijk dat iedereen weer buiten mag sporten met inachtneming van de 1,5 meter afstand.
Neem even de tijd en lees onderstaand bericht goed door inclusief de bijlagen.

 

Wat betekent dit voor VVG’25

 • Iedereen die naar VVG’25 komt houdt zich aan de verplichte voorwaarden. Ben je niet fit of is iemand in je familie niet fit dan kom je niet naar VVG’25.  Zie de poster hierboven met de verplichte voorwaarden voor iedereen.
 • De jeugd tot en met 12 jaar mag met de normale trainingsvormen voetballen. Ben je net 13 geworden en zit je in een JO13 dan mag je helaas niet met je team trainen. Geef dit aan bij je leider en dan kijken we of je bij een onder 15 team mee kan trainen.
 • De jeugd van 13 tot met 18 jaar mag trainen met trainingsvormen waarbij de 1,5 meter afstand gehanteerd wordt. Spelers van de onder 19 teams die 19 zijn mogen vanaf 11 mei weer met hun eigen team trainen.
 • Senioren mogen vanaf 11 mei weer trainen met trainingsvormen waarbij de 1,5 meter afstand gehanteerd worden.
 • Wedstrijden zijn tot 1 september 2020 niet toegestaan.
 • Iedereen krijgt van de trainer te horen wanneer de training is. Kom alleen naar het sportpark als je training hebt. Zorg dat je pas vijf minuten voor aanvang van de training aanwezig bent en zorg dat je na afloop van de training binnen vijf minuten weer naar huis gaat.

 

Trainingen

 • Wij laten ons adviseren door de KNVB.  In de Rinus app en op de site van de KNVB staan verschillende trainingsvormen die geschikt zijn voor 1,5 meter afstand. Belangrijk is dat er geen oefeningen gedaan worden waarbij de bal in de handen wordt genomen of met koppen. Alleen de keeper mag met keepershandschoenen de bal met de handen oppakken.
 • Tussen alle trainingen op de verschillende velden zit een kwartier ruimte. Dit geeft je als trainer de mogelijkheid om de training klaar te zetten. Gebruik zo min mogelijk materiaal en verplaats alleen zelf het materiaal.
 • Start op tijd met je training en stop ook weer op tijd met je training zodat je spelers naar huis zijn voordat het volgende team komt.
  Op veld 2 en 3 zijn de 16 meter gebieden niet te gebruiken omdat die pas ingezaaid zijn.
 • Trainingsmaterialen worden na afloop van de training ontsmet in het ballenhok.  Heb je vragen als trainer laat het ons weten dan helpen we je graag op weg! En kijk vooraf ook op de site van de KNVB https://www.knvb.nl/nieuws/assist/assist/60073/nieuwe-coronaprotocollen-voor-het-amateurvoetbal
 • We hebben van gemeente Doetinchem /sportservice Doetinchem een positieve ja gekregen om de trainingen te hervatten nadat wij onze maatregelen hebben ingediend. Wij hanteren de maatregelen van de overheid, van onze gemeente en van NOC NSF (zie bijlage)..

 

Lees onze verplichte voorwaarden goed door, ook op bovenstaande poster (ze gelden nu ook voor de senioren):

 • De landelijke maatregelen gelden ook op ons sportpark dus je komt alleen sporten als je fit bent en niemand in je familie koorts heeft.
 • Wij mogen geen kantine en kleedkamers openen en er mogen geen ouders langs de lijn.
 • Ga dus thuis voor de training naar het toilet. Was thuis je handen met zeep voor je naar de training gaat en na afloop van de training. En neem je eigen bidon met water mee.
 • Er is een kiss en ride zone waar ouders hun kinderen kunnen brengen en halen.  Ouders rijden eerste helemaal naar achteren door en draaien daar. Wanneer ze weer naar voren rijden kunnen ze de kinderen afzetten en weer oppikken. Ga niet tussen de pionnen doordraaien met de auto. Trainers of een handhaver halen daar de kinderen tot en met 12 jaar op en brengen na afloop van de training de kinderen daar weer terug. Komt u met de auto wacht dan in uw auto, komt u met de fiets, let dan goed op de anderhalve meter afstand.
 • We hebben een duidelijke route op ons sportpark aangegeven en iedereen dient de instructies van de trainers en handhavers op te volgen.

 

Handhaving

Blijf alert met elkaar. Het is van groot belang dat iedereen zich aan de maatregelen houdt ook bij het komen en gaan naar VVG’25. Alleen dan kunnen we weer sporten. Iedereen die zich niet aan de verplichte voorwaarden houdt is niet welkom op ons sportpark en krijgt geen toegang tot de training. We begrijpen dat het uiteraard heel gezellig is om samen te fietsen of na te kletsen, maar hier gelden de algemene maatregelen en er zal gecontroleerd worden. Afgelopen weken heeft Buha en de politie al actief gecontroleerd. Iedereen die voor of na de training beboet wordt is daar zelf verantwoordelijk voor. Dus let op jezelf en de ander en ga alleen naar huis.

 

Geniet van het sporten

Het zijn heel wat afspraken en regels, maar afgelopen weken is met de jeugd al gebleken dat deze goed toepasbaar zijn en dat er weer heerlijk gesport kan worden! Her en der zagen we wel wat effecten van een periode niet trainen of een zogenoemde netflix-conditie. Maar we zagen vooral heel veel plezier en mogelijkheden. De gemeente heeft tijdens de eerste weken van de lockdown direct al gewerkt aan het onderhoud van de velden waardoor we nu tot half juli gebruik mogen maken van de velden. Dat is nog een mooie periode om lekker samen te sporten. Blijf alert  en geniet van het sporten!

Indien nodig zullen wij de voorwaarden aanpassen conform de landelijke maatregelen.

 

Mochten er vragen of onduidelijkheden zijn dan kunt u zich melden bij:

 • Jan Gerbrands, mobiel 06 – 34176581, mail jeugdvoorzitter@vvg25.nl

of

 • Ineke Schuurman, mobiel 06 – 14957942, mail voorzitter@vvg25.nl

 

Wij wensen iedereen veel sportplezier in deze bijzondere periode!

 

Wij bedanken al onze vrijwilligers die dit mogelijk maken voor onze leden!

 

 

 

HET LAATSTE NIEUWS

SV Leones vs VVG’25 – Zondag 26 Mei

21 mei 2024

Wedstrijdverslag JO7-1

22 mei 2024

VVG’ 25 slacht DVC’26 af op eigen bodem

22 mei 2024

Wedstrijd VVG’25 1 – DVC’26 1

14 mei 2024