Wedstrijdverslag 29 mei 2023 I VVG´25 1 – S.D.O.U.C 1 (3-0)

Afgelopen maandag stond de wedstrijd tegen SDOUC 1 op het programma. De laatste competitiewedstrijd van het seizoen voor de Gaanderenaren. Voor beide ploegen stond er niet zo veel meer op het spel, VVG’25 is zeker van een plek voor promotie (nacompetitie) en SDOUC kan zich tevens gaan opmaken voor nacompetitie, echter strijden zij niet voor promotie maar lijfsbehoud in 2de klasse.

Het was een speciale wedstrijd, VVG’25 neemt namelijk afscheid van Falco Wielers (speler), Marco Rabelink (chief & vendelier), Bas Bouwman (keeperstrainer) & Lars Krabbenborg (hoofdtrainer). Zij hebben allen in de laatste vijf  jaar (en daarvoor) groot aandeel gehad aan een mooie opmars van de 4de naar de 2de klasse/ontwikkeling v/d club en vinden het na vandaag mooi geweest, nogmaals bedankt!
Als selectie waren wij er dan ook op gebrand om nog ‘eenmaal’ alles te geven voor de afscheidnemers en tevens de supporters die ons dit seizoen door weer & wind hebben gesteund.
Om 14:00 uur precies werd er afgetrapt. De eerste twintig minuten had SDOUC het meeste balbezit, VVG gokte hierbij op onzorgvuldigheden van SDOUC en loerde op de eventuele counter. VVG hield de as van het veld goed dicht, waardoor SDOUC het eerste deel van de 1e helft geen gevaar vormde. In de 25ste minuut werd Y. Megens in een uitbraak randje zestien gevloerd. N. Monasso ging achter de bal staan en krulde de bal richting de tweede paal van het doel, de bal ging aan iedereen voorbij waar ook de keeper (1-0). De overige minuten van de eerste helft ging het spel heen en weer, maar echte grote kansen bleven uit; ruststand 1-0.
De tweede helft was het spelbeeld niet heel verschillend. VVG’25 hield weer de as goed dicht en deed haar verdediging zorgvuldig. Desondanks lukte het SDOUC een enkele keer om via de zijkant(en) gevaarlijk te worden, echter konden ze vaak geen speler bereiken als eindstation. VVG’25 liet SDOUC zien wat effectiviteit is en scoorde met minimale kansen toch nog twee keer in de tweede helft. B. Leuverink onderschepte de bal en haalde vanaf een metertje of 20 aan, hij gaf zelf direct aan dat dit een wereldgoal in de kruising was. De beelden laten desondanks iets anders zien, waardoor de keeper er niet zo gelukkig uitzag. Bruno v/d Berg bracht de stand op 3-0; via een steekbal tussendoor kon J. Mulder terugleggen op Bruno v/d Berg die vervolgens binnenschoot; eindstand 3-0.
Het was na de wedstrijd nog lang gezellig op Sportpark de Pol in Gaanderen. Zowel de supporters/leden van VVG’25 & spelers van SDOUC genoten van een heerlijk biertje en/of wijntje. Waarbij DJ Robert Hartgers voor wat vunzige deuntjes zorgde! Dit alles liet een mooi seizoen tot zijn einde komen! MAAR, het seizoen is nog niet voorbij… Volgende week zondag 4 mei 2023 staat de 1e (van de in totaal 4 K/O) promotiewedstrijden tegen ATC’65 op het programma. Wij hopen dat we op uw support in Hengelo (Overijssel) kunnen rekenen! Hopelijk tot dan!

Wedstrijdverslag VVG ’25 JO7-1