Wedstrijdverslag Concordia Wehl Jo15-1 – VVG’25 JO15-1

De trainingen van deze week waren goed om te bouwen naar de volgende tegenstander, Concordia Wehl. Dit was voor onze jongens geen onbekende tegenstander, we hebben immers 2 keer geoefend tegen ze. De laatste keer was in de winterstop, we kregen toen in de slotminuut de 2-2 tegen door een aantal aanpassingen in de ploeg bij VVG’25. Deze wedstrijd stond in het teken om spelers op andere posities te proberen. Aan de motivatie van de jongens zal het niet liggen, ze waren er erg op gebrand om de 3 punten mee te nemen naar Gaanderen. Aangezien we de afgelopen keer beter waren dan concordia en we wisten dat we ze konden pakken.

VVG’25 JO15-1 begon in de volgende opstelling:

De wedstrijd begon gelijk dreigend voor VVG’25 JO15-1, Een actie van Kas Valk die door een één tweetje met Jasper Molenaar zich vrij voor de keeper speelde. Echter was het schot niet goed, dit was toch wel een kans waar we meer mee hadden moeten doen. Helaas was dit ook het enige wapenfeit van de ploeg uit Gaanderen in de 1e helft. We maakte het ons zelf heel erg moeilijk in de opbouw, fouten in de passing veroorzaakte kansen voor Concordia Wehl. We kwamen nog een paar keer goed weg, toch was het in de 18e minuut verdiend raak voor Concordia Wehl. De 1-0 kwam niet uit de lucht vallen. Na de goal van de tegenstander was het vooral zoeken voor VVG’25 hoe nu verder, het veld speelde ook een onzekere factor vanwege de ballen die niet lekker aan kwamen. Concordia deed dit slim en probeerde ook eigenlijk helemaal niet te voetballen. De centrale verdediger van hun speelde elke bal diep, deze had ook een erg goede trap. De wil om te winnen was er wel degelijk bij de blauw witten, echter was de scheidsrechter ook bepalend in de duels die goed aangegaan werden, alleen telkens werd dit niet goedgekeurd door de scheidsrechter. Kortom de 1e helft was niet om naar huis te schrijven, met een 1-0 achterstand zochten beide ploegen de kleedkamer op.

In de rust werd vooral benaderd door beide trainers dat we niet aan het voetballen zijn, beweging zonder bal is ver te zoeken en we helpen elkaar niet in balbezit. Elke keer werd het elkaar moeilijk gemaakt en daardoor werd concordia juist gevaarlijk. 1 ding was duidelijk onder alle jongens, we moeten meer doen als we in balbezit zijn.

In de tweede helft was het dan ook maar 1 ploeg die aan het voetballen was, we zette de tegenstander onder druk en creëerden wel wat kansen. Dit waren niet bijzonder goede aanvallen maar er werd wel flink wat druk gezet op de defensie van Concordia Wehl. De bal viel alleen telkens niet goed. Het veldspel was veel beter als de 1e helft, het middenveld deed beter mee en de lopende mensen werden nu ook sneller bereikt waardoor we steeds dichter bij het welverdiende doelpunt kwamen. In de 55e minuut kwamen er 2 wissels aan de kant van VVG’25. Verdediger Bram Gunsing die een uitstekende wedstrijd speelde en Aanvaller Teun Jansen werden naar de kant gehaald om er toch een slotoffensief van te maken. Cas Leuverink kwam op rechtsbuiten en Dirk kwam erbij op het middenveld, waardoor Ramon Roelofsen bij Tijn Berendsen in de spits ging spelen als stormram. In deze minuten was het Kas Valk die nog een enorme kans kreeg op de 1-1 maar hem niet vol overtuiging in de goal kon schieten. Op het eind van de wedstrijd was het ook concordia die uit de counter nog gevaarlijk werd maar stuitte op onze goalie Twan Jansen.

Helaas bleef het echter 1-0 voor Concordia Wehl en keerde VVG’25 met 0 punten terug richting Gaanderen.

Genoeg aanknopingspunten om aanstaande week hard te trainen richting DCS uit Zevenaar, DCS staat 2e in de 1e klasse 08 met 4 punten uit 2 wedstrijden. Bij winst kan VVG’25 weer klimmen op de ranglijst en gaat het in ieder geval weer over DCS heen! Kom allemaal onze gladiatoren aanmoedigen aanstaande zaterdag om 12:00 veld 1.

Helaas bereikte ons deze week ook het nieuws dat Cas Leuverink helaas per direct moet stoppen met voetballen. Hem is geadviseerd door de fysiotherapeut om een lange pauze te nemen om te herstellen van zijn blessure. Wij als team vinden het erg jammer en balen voor Cas. We wensen hem een voorspoedig herstel.