Wedstrijdverslag Concordia Wehl JO19-3 – VVG 25 JO19-2

Vandaag werd de wedstrijd tussen Concordia Wehl JO19-3 en VVG 25 JO19-2 gespeeld. Concordia is aan een prima seizoen bezig en stond 3e terwijl VVG een wisselvallig seizoen kent en op de 7e plaats in de competitie stond. Het beloofde dus een lastige wedstrijd voor VVG te worden. Thomas was wederom afwezig vandaag waardoor Jan-Willem opnieuw het doel verdedigde.

De wedstrijd begon en VVG opende sterk, Concordia werd vroeg vastgezet op eigen helft en konden daardoor hun eigen spelletje niet spelen. De wedstrijd ging erg gelijk op zonder dat er grote kansen werden gecreëerd. Bram kreeg na een halfuur een goede kans op de 0-1 maar vond de keeper op zijn weg, aan de andere kant zorgde Jan-Willem ervoor dat de spits van Concordia niet kon scoren. De eerste goal was uiteindelijk toch voor Concordia nadat bij een corner de spelers van VVG niet goed stonden en de aanvoerder vrij kon inkoppen. Kort daarna maakte VVG alweer gelijk nadat Yoran een dieptebal gaf die door Bram uiteindelijk achter de keeper werd geschoten. VVG ging dus met een 1-1 ruststand de kleedkamer in.

In de rust was Colin in de kleedkamer achtergebleven met een blessure dus was er nog maar 1 wissel over. De tweede helft begon zonder enige kansen, Concordia Wehl had het overwicht en VVG kon niet veel meer dan tegenhouden. Uiteindelijk was de eerste grote kans toch voor VVG, nadat Yoran een goede voorzet gaf kopte Wessel de bal op de paal. Concordia was dus gewaarschuwd voor de snelle uitbraken van VVG. Concordia kwam echter opnieuw op voorsprong nadat een voorzet door iedereen werd gemist en de rechtsbuiten vogelvrij kon afwerken. VVG probeerde zich te herpakken door vol op de aanval te gaan spelen waar de gelijkmaker uiteindelijk uitkwam nadat een hoge bal slecht werd verwerkt door de keeper en Bram de bal knap in het doel schoot. Na de 2-2 waren nog maar slechts 10 minuten te spelen en VVG beperkte zich vooral tot verdedigen. Daniel, Pim, Wessel en Jaap hielden het achterin goed dicht en het leek dan ook op een gelijkspel te eindigen. Maar in de allerlaatste minuut werd een vrije trap niet goed verwerkt door VVG en kon de spits van Concordia vrij de 3-2 in de touwen schieten. Er was geen tijd meer om de achterstand om te buigen dus stapte VVG met een zure nederlaag het veld af. VVG dat met 6 punten op een 7e plaats blijft staan terwijl Concordia een grote stap zette en nu de 1e plaats bekleed met 15 punten.

Zaterdag 9 december is pas de volgende wedstrijd van VVG tegen Silvolde die op een 6e plaats in de competitie staan.