Wedstrijdverslag DCS 1 – VVG’25 1

Sportpark “Hengelder”

Voor de vijfde competitie wedstrijd van het seizoen 2022-2023 mochten de blauw witte uit Gaanderen zich opmaken voor een pot tegen DCS uit Zevenaar. Om 14:30 klonk de aftrap VVG begon met een compacte organisatie om uit eindelijk in de omschakeling toe te slaan. Beide teams kwamen een lange tijd er niet aan toe om te gaan voetballen, ondanks een paar gevaarlijke standaard situaties bleef het tot de 40e minuut 0-0. N.Monasso maakte een overtreding aan de rechterkant van onze helft, DCS bracht de vrij bal goed in maar in eerste instantie werd de bal goed verwerkt, maar helaas viel de 2e poging in het doel van VVG. 1-0 voor de ploeg uit Zevenaar! De ploeg uit Gaanderen wist zich helaas niet te herpakken tot aan de rust!

F.Wielers werd vervangen door C.Jolink. DCS zette goede druk vooruit waardoor VVG het even niet meer wist. 10 minuten na de rust maakte M.Philipsen een harde overtreding die werd bestraft met een gele kaart. Nog geen 3 minuten later was het dezelfde M.Philipsen die de doorgebroken speler omver rende, de scheidsrechter twijfelde geen moment en gaf M.Philipsen direct zijn 2e gele kaart waardoor hij met rood het veld kon verlaten. L.Krabbenborg

Nam meteen maatregelen en wisselde B.van den Berg en B.Venhoeven en daarvoor kwamen A. En Y.Megens voor in het veld. In de 80e minuut brak P.Pastoor goed door en werd onderuit gehaald, dit leverde een directe rode kaart op voor centrale verdediger van DCS. N.Monasso legde aan voor de vrije trap en schoot hem fijn loos gekruld in de linker bovenhoek. 1-1! Na dat het doelpunt viel ging DCS meer druk zetten, in de 89e minuut was het P.Pastoor die de poot niet inhield en kreeg hiermee zijn 2e gele kaart dus mocht ook het veld verlaten! VVG moest nu de laatste minuten door met nog maar 9 man. De blauw witte bleven hard werken maar helaas viel in de 93e minuut de 2-1 door een voorzet die werd binnen gekopt door de ploeg uit Zevenaar. De scheidsrechter floot hierna direct af einde van de wedstrijd! De blauw witte houden hier geen goed gevoel aan over. Volgende week nemen de heren uit Gaanderen het thuis op tegen de ploeg uit Varsseveld. Op na de eerste 3 punten van het seizoen!