Wedstrijdverslag Loil 1 – VVG’25 1

Op tweede paasdag mochten de heren van VVG 25 weer aantreden. Dit keer met Loil als tegenstander. Statistisch gezien een lastige uitwedstrijd voor de mannen uit Gaanderen.

Voorafgaand aan de wedstrijd verzamelden de mannen zich bij sponsor Punte voor een heerlijke lunch. Na een aantal heerlijk belegde broodjes moesten we de voeten maar weer eens laten spreken.

Dit was overigens makkelijker gezegd dan gedaan. De temperatuur op het kunstgras bij Loil bleek van tropische aard te zijn en dit had de eerste helft zijn invloed op het spel.

De mannen uit Gaanderen hadden weliswaar het betere van het spel en controleerde de wedstrijd maar het ging niet vanzelf vandaag.

Er werd na een eerste helft met kleine kansjes voor het team van trainer Krabbenborg gerust met een 0-0 tussenstand.

De tweede helft was amper 10 minuten oud toen Monasso aan een inmiddels befaamde dribbel begon. Vanuit rechts ging hij met speels gemak enkele spelers van Loil voorbij om vervolgens met zijn linker been de bal over de keeper van Loil te plaatsen. Met een fantastische goal zette hij het team van VVG 1 op voorsprong.

Niet al te lang daarna zette Pastoor de equipe uit Gaanderen na een dood spel moment op 0-2 voorsprong. Hij stelde zich zelf verdekt op bij de tweede paal en scoorde zo een niet te missen kans nadat de bal prachtig werd voorgezet vanaf de zijkant.

Na de 0-2 voorsprong hadden de mannen uit Gaanderen een ogenschijnlijk comfortabele voorspong opgebouwd. Dit had zo zijn weerslag op het spel van dat moment.

VVG 1 liet de touwtjes enigszins vieren waardoor vrijwel uit het niets Loil een doelpunt scoorde 1-2.

De trainer van Loil veranderde de tactiek door meer druk uit te oefenen naar voren en zo probeerde zij de verdediging van VVG onder druk te zetten. Met enkele goede combinaties en rust in het spel wist VVG zich hier met vlagen netjes onder uit te spelen.

Voor meer controle op het middenveld werd R. Liebrand ingebracht en niet al te lang daarna zette hij zichzelf na goed druk zetten van K. Wielers en R. Veldkamp alleen voor de keeper van Loil. Met een geplaatst schot in de verre hoek zette hij de eindscore van 3-1 op het scorebord.

Door deze belangrijke overwinning is het team van trainer Krabbenborg nog maar 4 punten verwijderd van een kampioenschap.

Aanstaande zondag staat de belangrijke uitwedstrijd op het programma tegen de Sprinkhanen.

Als het weer lukt om de volle 3 punten te pakken en  concurrent GWVV in de derby tegen Ulftse Boys punten laat liggen is het kampioenschap een feit.