Wedstrijdverslag Loil SV – VVG’25

Na de nederlaag tegen het laaggeklasseerde SDZZ en het eerdere verlies thuis tegen de groen-witten uit Loil, had de equipe van trainer Schepers wat goed te maken. Volledige concentratie en inzet werd dan ook van iedereen verwacht. Al tijdens de warming-up bleek dat het geen makkelijke middag ging worden, voelende het brandende granulaat onder ieders voeten. Gelukkig had leidsman Takes besloten om twee drinkpauzes in te lassen, zodat de warmte wat dragelijker zou worden.

De mannen uit Gaanderen begonnen scherp aan de wedstrijd, wat na 5 minuten al resulteerde in een 0-1 voorsprong. Na goed druk zetten werd de bal op het middenveld veroverd en kon rechterspits Veldkamp diep weg worden gestuurd. Hij twijfelde niet en gaf collegiaal af aan Roy, die zo zijn eerste doelpunt van het seizoen wist te scoren. Eindelijk een snelle goal, wat de burger moet gaf. Maar helaas, door een onoplettendheid bij de Gaanderense defensie na het trappen van een hoekschop, wist Loil alweer gelijk te maken. Niet veel later wist de aangever van de 0-1, Roel Veldkamp, de 1-2 binnen te schuiven. Binnen het kwartier drie doelpunten, dit beloofde een waar spektakel voor de rest van de middag. Na de eerste drinkpauze kwam Loil sterker voor de dag en wist, wederom via een corner en daarna via een afgeslagen corner, zelfs een voorsprong te realiseren. Ruststand 3-2.

Na 10 minuten uitblazen besloten de blauw-witten het enigszins klamme kleedlokaal te verlaten om zich zo op te laden voor de tweede 45 minuten. Na ruim een kwartier spelen wist Dyon Bouwman het net te vinden, een opmars naar meer. Direct vanaf de aftrap werd er goed druk gezet, waardoor er een scrimmage in het 16-metergebied van Loil ontstond. Superspits Donnes Starink twijfelde geen moment en tekende voor zijn eerste doelpunt sinds zijn terugkomst. Op Albanese wijze werd de bevrijdende goal gevierd. Toch bleek ook deze opsteker niet genoeg te zijn voor de drie punten. Na een korte terugspeel bal op onze keeper, wist de spits van onze tegenstander wat hem te doen stond en prikte de gelijkmaker binnen. Het spel golfde vervolgens op en neer, maar gelukkig was het nu eindelijk VVG’25 dat aan het langste eind trok. Nadat de assistent scheidsrechter van Loil nog probeerde het vege lijf te redden door een zuivere kopgoal af te vlaggen, deed middenvelder Dyon Bouwman zijn kopkunstje nog eens dunnetjes over. De tweede poging werd wél goedgekeurd, waardoor VVG’25 na lange tijd weer eens met drie punten huiswaarts keerden.

Een prachtige opsteker richting de derby tegen Terborg op Hemelvaartsdag. Wij danken wederom de massaal meegereisde supporters en zien hen graag aankomende donderdag op sportpark de Paasberg. Tot dan!