Wedstrijdverslag MvR 1 – VVG’25 1 3-0

Na een weekend met een succesvolle overwinning in de derby tegen Terborg traden de mannen van VVG’25 tegen MVR uit ‘s Heerenberg. Ook zij wisten in een derby hun eerste wedstrijd te winnen tegen zeddam/st joris.
Op een mooie herfstdag in oktober om exact 14:00 uur werd er afgetrapt op het kunstgrasveld in de gemeente Montferland.
Daar waar vorige week al een 1-1 stand op het scorebord verscheen binnen 3 minuten gebeurde er in de eerste 20 minuten van deze wedstrijd weinig spectaculairs.
Met enkele kansjes over en weer was het de ploeg uit Gaanderen met de eerste grote kans van de wedstrijd. Monasso werd perfect bedient over de linkerflank door een splijtende pass van Wielers. De lage voorzet werd maar net naast het doel van MVR getikt door de altijd gevaarlijke Pastoor.

De 38e minuut brak inmiddels aan en na een ongelukkige loopactie zonder tegenstander in de buurt was het Liebrand die lelijk door zijn enkel ging. Met nog voldoende verse krachten op de bank werd Veldkamp in het veld gebracht.
De rest van de eerste helft speelde zich vooral af op het middenveld van beide ploegen zonder echt grote kansen. Er werd derhalve met een 0-0 stand gerust in ‘s Heerenberg.

De tweede helft begon nagenoeg hetzelfde zoals het was geëindigd.
Helaas wanneer het scoren van de kansen uitblijft treedt vaak een oude voetbalwet in werking.
Na ongelukkig balverlies op 30 meter voor het Gaanderense doel van de hardwerkende Tibben was het voor de spits van MVR een koud kunstje om de 1-0 op het scorebord te laten verschijnen.
In de daarop volgende minuten waren de mannen uit Gaanderen niet in staat de overhand te krijgen in de wedstrijd. Een afstandschot van MVR in de 70e minuut zorgde voor een 2-0 achterstand voor de ploeg uit Gaanderen. Het werd zelfs uiteindelijk nog 3-0.

Voor de mannen uit Gaanderen ligt nu de even eenvoudige als lastige taak om ontzettend hard te blijven werken en het goede gevoel van de voorgaande weken proberen door te zetten naar komende weken.
Voor nu is het zaak deze offday vergeten en door naar volgende week waar weer een lastige uitwedstrijd wacht tegen Zeddam/st Joris.