Wedstrijdverslag NEC 1 – VVG’25 1

Sportpark “De Eendracht”

Voor de eerste competitie wedstrijd van het seizoen 2022-2023 mochten de blauw-witte uit Gaanderen zich opmaken voor een zware pot tegen de oud eerste klasse NEC uit Nijmegen. Een zonnig weertje niks ontbrak voor een mooie pot! Om 14:00 klonk de aftrap. VVG begon zeer sterk aan de wedstrijd met goede druk vooruit. Helaas viel het toch de andere kant op, door een aanval over de rechter kant werd de bal bij de eerste paal binnen getikt door de spits van NEC. Na 4 minuten was het 1-0 voor de ploeg uit Nijmegen. De heren uit Gaanderen wisten zich goed te herpakken, veel goede duels en hier en daar ook wat kansen. Aan het eind van de eerste helft kwam linksachter J.Mulder goed door na een goed opgezette aanval door een combinatie met A. Megens voor de goal helaas kwam hij net niet tot een schot en belande de bal via de keeper achter.

Rust!

B.Leuverink werd er af gehaald en R.Roelofsen nam zijn plaats over. De blauw-witte uit Gaanderen kregen na rust meer de bal waardoor ze meer druk naar voren hadden. Veel goede aanvallen helaas mocht het voor de heren uit Gaanderen niet goed vallen en kwamen ze net niet tot een schot. In minuut 64 wilde Y.Bouwman schieten maar werd hij gehaakt in het strafschop gebied de scheids liet dit lopen en vond het niks waarna de centrale verdediger van VVG iets tegen de scheidsrechter, die zich niet bedacht en het meteen bestrafte met een directe rode kaart! De blauw-witte moesten nu door met 10 man. Ondanks dat nam L.Krabbenborg toch maatregelen om het maximale er nog uit te halen. In minuut 67 werd R.Pastoor gewisseld voor P.Pastoor en J.Mulder gewisseld voor F.Wielers. Even later werden ook D.Lankveld gewisseld voor B.Venhoeven en N.Thuis gewisseld voor B.van der Berg. De blauw-witte uit Gaanderen kregen een vrije trap op eigen helft deze werd vooruit getrapt richting lange spits P.pastoor die de bal goed door kopte Y.Megens was eerder bij de bal en de rechtsachter van NEC was te laat de bal gaat op de stip! N.Monasso nam het voortouw en schoot zonder probleem de bal in minuut 77 goed linksonder in het doel. 1-1! De ploeg uit Gaanderen voelde dat er meer in zat 2 minuten later was het Y.Megens die het duel wederom won van de rechtsachter van NEC, invaller B.Venhoeven nam de bal goed mee en zette de bal via de linkerkant perfect voor waarna de andere invaller B.van der Berg de bal fijn loos wist in te schieten! Ineens stond het in minuut 79 2-1 voor de heren uit Gaanderen! Nog 10 minuten te spelen de blauw-witte moesten compact blijven spelen om de 3 punten mee te nemen. NEC kwam via de linkerkant goed door de ingevallen linksbuiten bedacht zich niet en schoot de bal op de lat! VVG zakte ver terug en liet NEC vaker komen. Uit een uitbraak was het B.Venhoeven die de bal wederom weer op B.van der Berg gaf die zich niet bedacht en schoot helaas belande de bal op de paal in plaats van het in het doel. 4 minuten nog op de klok NEC kwam door via de rechterkant de bal kwam voor en de bal werd goed binnen geschoten. 2-2! De Blauw-witte bleven hard werken om het punt met 10 man mee te nemen naar Gaanderen. Na iets meer dan 90 minuten was het afgelopen! Eindstand 2-2. De blauw-witte houden een goed gevoel over na de eerste wedstrijd van het seizoen. Volgende week nemen de heren uit Gaanderen het thuis op tegen DVC’26 uit Didam. Op naar de eerste 3 punten van het seizoen!