Wedstrijdverslag PAX JO19-1 – VVG’25 JO19-1

Afgelopen zaterdag stond PAX JO19-1 (Hengelo GLD) op het programma, voor velen was het lang geleden dat ze zo vroeg uit hun “nest” moesten komen. We moesten namelijk al om kwart over 9 aanwezig zijn !

Om nog een plek te veroveren in de winnaars competitie (1ste klasse) wisten we wat we moesten doen, namelijk winnen! We begonnen met de volgende basisspelers:

De wedstrijd begon redelijk, VVG was de bovenliggende partij en werd al snel gevaarlijk door gebruik te maken van de flanken! Het duurde dan ook niet lang voordat Yannis met een “ Iniesta“ steekpass de altijd gevaarlijke en  bloedsnelle Arjen Robben ook wel  Jesse Pruis genoemd 1 op 1 op de keeper afstuurde. Helaas kon Jesse de keeper niet passeren en belandde de bal niet tegen de touwen. In de loop van de wedstrijd werd Pax sterker, ze creëerden enkele kansjes, maar deze werden allemaal onschadelijk gemaakt door onze “katachtige” keeper Jimmy van Santen (Manuel Neuer) / ijzersterke verdediging . Na veel uitglij partijen door het beroerde veld, was daar weer de kans op de voorsprong na opnieuw een steekbal op Jesse, helaas wist hij deze weer niet te verzilveren  (het is tot nu toe nog niet duidelijk of Jesse wel weet dat de bal in het doel moet en niet er naast……) VVG was de bovenliggende partij, desondanks wisten ze in de 1ste helft niet te scoren! We gingen dan ook de rust in met een tussenstand van 0-0!

In de rust werden de onderkanten van de voetbalschoenen met vaseline ingesmeerd, zodat de grasmat/aarde niet meer aan de noppen zou plakken, dit was een tip van Henk Pieneman of het echt zou helpen moest blijken in de 2de helft. We begonnen de 2de helft met de zelfde 11 als waar we mee begonnen!

In de 2de was VVG helemaal de bovenliggende partij, er werden veel kansen gecreëerd, maar de bal wou er niet in! De trainer gaf aan dat we moesten afwachten, en dat als we het gespeeld spel vast hielden het doelpunt niet uit kon blijven. In de 65ste minuut werd Bruno gewisseld voor Luuk en Sam voor Gijs! Patrick werd doorgeschoven naar voren , met het fysieke lichaam lijkend op dat van Zlatan Ibrahimovic hoopte de trainer Patrick wellicht iets kon betekenen! En dat duurde ook niet lang na een diepte bal, kwam hij 1 op 1 op de keeper. In eerste instantie miste hij maar hij wist de bal in de rebound over de keeper heen te koppen!! 0-1 voor VVG!!! Een paar minuten later was het weer raak en weer Patrick…..  de bal kwam te recht bij de hoekvlag,  Jesse jaagde de keeper van Pax goed op, waardoor hij geen tijd had om een degelijke trap te creëren, Yannis kreeg de bal op zijn hoofd, en kopte deze in de voeten bij Patrick. Het doel was leeg en hij kon makkelijk inschieten! 2-0!

Opnieuw een overwinning voor JO19-1, aankomende zaterdag (2-11-17) staat Eerbeekse Boys Jo19-1 op het programma, deze moet gewonnen worden voor een plek in de winnaars competie! – En wat betreft de tip van Henk over de vaseline, ik heb er niet veel van gemerkt 🙂 !