Nieuws

Wedstrijdverslag SV Zeddam/Sintjoris 1 – VVG’25 1 (4-3)

Zeven dagen nadat de gehaktballen index is opgericht met een nette voldoende voor de ‘s Heerenbergse bal stond vandaag de lastige uitwedstrijd tegen zeddam/st joris op het programma.
Na de blamage tegen MVR stond er opnieuw een belangrijke wedstrijd op het programma in de 4e klasse D.
Een uitgelezen mogelijkheid om vandaag in de uitwedstrijd tegen zeddam/st joris op sportcomplex Gerrit Dieker te Braamt het een en ander goed te maken.

Op een goed bespeelbare grasmat werd om 14:00 uur afgetrapt. Het eerste gedeelte van de wedstrijd speelde zich af in hoog tempo en liet zich kenmerken door veel duels en balverlies aan beide kanten.
Minuut 12 was nog maar amper aangebroken toen er een werd gefloten voor een ingooi op de helft van zeddam/st joris. Een mooie pass van Monasso op Veldkamp die in het 16 metergebied het overzicht wist te bewaren en daarmee de bal precies op maat terug kon leggen op de inlopende Bouwman. Een mooi beheerst schot met de binnenkant van de voet zorgde voor de 1-0 op het scorebord.
Helaas niet veel later was er een uitbraak van de tegenstander. De spits van zeddam/st joris wist hier wel raad mee en schoot de bal tegen de touwen achter Damen.
Deze treffer heerste het gevoel dat er wel eens vaker gescoord zou kunnen worden vandaag. Nog geen 3 minuten na de tegentreffer was er de vrije trap van Wielers. Uit de kluts was het Monasso die hard uithaalde naar het Zeddamse doel. Via de paal en de keeper stond het na 16e minuut al weer 1-2 in het voordeel van de equipe uit Gaanderen.
Na deze stand was het VVG die het betere van het spel had. Met mooie splijtende ballen vanuit het middenveld was het VVG met de beste kansen. De mooiste was voor Tibben.
Een goede loopactie vanuit het middenveld richting de spitspositie gevolgd door een fabuleuze aanname en mooi schot op het Zeddamse doel gevolgd door een nuttige redding.
Helaas zoals wel vaker als er niet wordt gescoord treed de eeuwenoude voetbalwet in.
Wederom een goed uitgespeelde counter van Zeddam zorgde na 23 minuten voor de 2-2.
Enkele minuten later was het Veldkamp met een sterke actie. Vanaf een meter of 25 was het dezelfde Veldkamp die met een mooi schot de keeper van Zeddam wist te passeren.
De totaalscore dreigde na ongeveer een half uur al op 3-3 te komen. Een schot van dichtbij op de Gaanderense deklat voorkwam maar net de 3-3.

Er werd gerust met een 2-3 voorsprong voor de ploeg uit Gaanderen.
De equipe uit Zeddam begon scherp aan de tweede helft. Helaas resulteerde dit niet in doelpunten. Het was oud VVG’er Blecking met een mooi afstandschot die de score 3-3 op het scorebord liet verschijnen.
Na de 3-3 brak wederom een periode aan van kleine kansjes over en weer met voornamelijk een middenveld gevecht. Zeddam/st joris werd sterker en aan Gaanderense kant werd het helaas steeds minder. Door een goede actie waarbij de Gaanderense verdediging werd uitgespeeld werd de eindscore van 4-3 binnengeschoten.
Helaas weer geen punten.

Aanstaande dinsdag staat de uitwedstrijd in de achterhoekcup op het programma tegen dzsv uit Dinxperlo. Eens kijken of de mannen uit Gaanderen de rug kunnen rechten door een goed resultaat neer te zetten tegen het team van oud VVG trainer Bas van Londen. Daarna staan twee super belangrijke thuiswedstrijden op het programma tegen Loil en GSV uit Giesbeek. We zullen moeten knallen met zijn allen. Opgeven bestaat niet in het voetbal…

Met vriendelijke groet,

Uw verslaggever

HET LAATSTE NIEUWS

SV Leones vs VVG’25 – Zondag 26 Mei

21 mei 2024

Wedstrijdverslag JO7-1

22 mei 2024

VVG’ 25 slacht DVC’26 af op eigen bodem

22 mei 2024

Wedstrijd VVG’25 1 – DVC’26 1

14 mei 2024