Wedstrijdverslag Ulftse boys JO15-1 – VVG’25 JO15-1

Op zaterdag 4 november werd er om 12:00 afgetrapt door de mankrachten van de JO15-1. Op een stroef veld werd er in de volgende opstelling begonnen:

Voorhoede: Teun, Tijn en Kas
Middenveld: Zef, Jasper en Bram S
Verdediging: Mike, Ramon, Bram G en Kyron
Doelman: Twan
Wissels: Daan en Cas

De beginfase van de wedstrijd was erg slordig van de kant van VVG’25 al kwam er al wel gelijk drijging via de rechterflank doordat Kas zijn directe tegenstander paseerde en de voorzet net niet aan kwam. De eerste helft was voetballend niet de beste wedstrijd van VVG, met vlagen werd er goed de rust bewaard door Ramon achterin. Zo kwamen we na ongeveer 20 min toch wat beter in de wedstrijd. Via de as werd Tijn bereikt en vanuit daar gingen we wel beter voetballen. In de eerste helft waren er niet veel uitgespeelde kansen maar toch hadden wij de betere kansen waar ulft toch beter voetbalde. Kas kwam 1 keer door op links maar wist de bal niet vol overtuiging te schieten. Tijn kreeg vlak daarna ook nog een grote mogelijkheid doordat een bal er tussen viel. Deze werd echter in het zij net geschoten. 0-0 met de rust.

De 2e helft werd er aan de kant van VVG meer strijd geleverd dan de 1e helft. De ploeg uit ulft voetbalde veel makkelijker dan de jongens uit Gaanderen. Het was dan ook ulftse boys die op voorsprong kwam. Via een vrije trap was het de rebound die binnen gewerkt werd achter onze goalie Twan. Na de goal was het wel VVG’25 die op zoek ging naar de gelijkmaker. 10 min voor tijd was het Zef Lochs die VVG’25 op 1-1 schoot na een afgeslagen bal. Na deze gelijkmaker werden de jongens uit Ulft steeds gevaarlijker ook omdat we met 10 man verder moesten door een gele kaart van Kyron Stevens. Hij haalde met een overtreding een aanval eruit, dit was voor de scheids een optelsom van overtredingen. Na de gele kaart werd er weer wat omgezet door de trainer nadat ze 1op1 waren gaan spelen om voor de gelijkmaker en zelfs winnende te gaan. In de laatste paar minuten komen we nog goed weg doordat ulft de lat raakt en nog een paargrote kansen krijgt op de overwinning. Eindstand 1-1.

Complimenten waren er achteraf voor de manier waarop we inzet hebben getoont, de manier waarop we gestreden hebben was het een dik verdiend punt. Op basis van voetballen was ulft beter vandaag, genoeg punten om op verder te bouwen aanstaande week en om volgende week zaterdag wel de 3 punten mee te nemen naar Gaanderen! Uit naat Zutphen 12:30 trappen we af.