Wedstrijdverslag VVG ’25 1 – Markelo 1 (Heren)

Sportpark de Pol (Gaanderen)

Voor de zesde competitiewedstrijd na de winterstop van het seizoen 2023-2024 stonden de blauw-witte spelers van Gaanderen klaar voor een wedstrijd tegen Markelo. De aftrap klonk om 14:00 uur en vanwege vele blessures begon VVG opnieuw met een andere basisopstelling. Beide teams kregen de kans om goed te voetballen en creëerden enkele kleine kansen. Uiteindelijk was het VVG dat als eerste toesloeg. In de 17e minuut wist Y. Megens uit een vrije trap zijn broer A. Megens precies te vinden, die de bal feilloos in het doel kopte, 1-0 voor de ploeg uit Gaanderen! Na een aantal kansen aan beide kanten slaagde Markelo erin om de stand weer gelijk te trekken. Een verre ingooi belandde rond de zestienmeterlijn, waar een speler van Markelo geen moment aarzelde en de bal in de 36e minuut binnen schoot, waardoor de stand op 1-1 kwam. De blauw-witten reageerden snel, want in de 45e minuut werd er prachtig gecombineerd aan de zijkant tussen Y. Megens en D. Lankveld. De eerstgenoemde gaf een strakke voorzet vanaf de zijkant, die B. Venhoeven wist binnen te werken. Hierdoor kwam VVG op een voorsprong van 2-1!

Dit bleef ook de tussenstand tot aan de rust. Na rust werd er hard gestreden, maar ook mooi gevoetbald van beide kanten. In de 56e minuut floot de scheidsrechter voor een vrije trap randje zestien voor de blauw-witte. Na het breed leggen van Y. Megens wist T. Swaaij de bal snoeihard in de hoek te jagen, 3-1 voor VVG. Markelo liet echter niet lang op zich wachten. In de 60e minuut slaagden ze erin om via een lange steekpass door de verdedigingslinie van VVG de aansluitingstreffer te scoren. Hierdoor veranderde de stand in 3-2. Na een periode van intensief en mooi voetbal slaagde VVG erin om de wedstrijd in de 80e minuut naar zich toe te trekken. Een hoge bal richting de zestien van M. Philipsen werd prachtig gecontroleerd door D. Lankveld, die vervolgens met het verkeerde been de bal feilloos in de hoek prikte. Hierdoor kwamen de blauw-witten op een voorsprong van 4-2. Tot slot besloot Y. Megens in de 85e minuut ook nog een vrije trap net buiten de zestien prachtig in de kruising te schieten, waardoor de ploeg uit Gaanderen op een voorsprong van 5-2 kwam te staan.

Dit bleef ook de stand tot het eindsignaal van de scheidsrechter. De blauw-witten behaalden opnieuw de overwinning! Hierdoor komen ze qua aantal punten gelijk met koploper Varsseveld, maar met één wedstrijd minder gespeeld. Volgende week nemen de heren uit Gaanderen het op tegen Varsseveld, waarbij een overwinning van groot belang is voor het kampioenschap. Op naar de 3 punten bij Varsseveld!