Wedstrijdverslag VVG ’25 JO19-2 – Dinxperlo JO19-2

Vandaag was het dan eindelijk zo ver. De eerste competitiewedstrijd voor de mannen van VVG stond op het programma. Deze keer was Dinxperlo de tegenstander, VVG had in de beker al een wedstrijd tegen Dinxperlo gespeeld waarin het met 6-3 te sterk was.

De wedstrijd begon goed voor VVG want na 5 minuten lag de bal al in het netje. De keeper van Dinxperlo overschatte zijn eigen voetbalkwaliteiten en leverde de bal zomaar in bij Bram die de bal beheerst in het doel schoot. VVG voerde daarna de druk op en niet veel later was het opnieuw Bram die scoorde na een pass van Yoran en zette daarmee de 2-0 op het scorebord. Dinxperlo kwam er niet aan te pas en Bram die in bloedvorm was had niet veel tijd nodig om zijn hattrick te maken. Thomas trapte de bal goed uit, Yoran controleerde de bal goed en zette Bram vrij voor de keeper die daarmee al zijn 3e goal van de wedstrijd maakte. Binnen het halfuur had VVG het voor elkaar om Dinxperlo compleet weg te spelen. Echter deed Dinxperlo vlak voor rust wat terug, na een lange bal was de verdediging van VVG de spits compleet kwijt die de bal beheerst achter Thomas schoof. De 3-1 kwam volledig uit de lucht vallen want Dinxperlo had nog geen goede kans geproduceerd en VVG heerste over de wedstrijd, maar ging toch met een naar nasmaakje de rust in.

Na de rust kreeg VVG het nog moeilijker en werd met de rug tegen de muur gedrukt. Dinxperlo zette aanval na aanval op en Thomas redde VVG een paar keer goed, terwijl de verdediging van VVG er alles aan deed om de score op 3-1 te houden. De eerste echt gelukte aanval van VVG resulteerde ook gelijk in een goal. Yoran zorgde voor de bevrijdende 4-1 waardoor VVG weer wat makkelijker kon gaan voetballen. Bram had een hoofdrol in deze wedstrijd want in de 70e minuut mocht hij na een opstootje met een verdediger van Dinxperlo, met een gele kaart tien minuten aan de zijlijn gaan zitten. In die tijd scoorde Dinxperlo de 4-2 waardoor de spanning in de wedstrijd weer toenam. Toen Bram er weer inkwam zorgde hij ook gelijk voor de 5-1 door via een verdediger de bal in het dak van het doel te schieten. Kort daarna was het weer raak en opnieuw was het Bram die na een enorme fout van de keeper, die zeker zijn dag niet had, de bal in een leeg doel schoof. Thomas voorkwam hierna de 6-3 door met een geweldige reflex ervoor te zorgen dat Tom geen eigen doelpunt maakte na een voorzet van Dinxperlo. Uiteindelijk werd de eindstand bepaald door opnieuw Bram die na een corner van Daniel de bal in de hoek kopte en daarmee voor de 7-2 aantekende.

VVG staat na deze overwinning op een prima 4e plaats in de competitie en zal het volgende week zaterdag opnemen tegen nummer 6, Vosseveld.