Nieuws

Wedstrijdverslag VVG J011-2

Terwijl het aantal Coronagevallen ook in de Achterhoek blijft stijgen rijden we vanochtend rond kwart voor acht richting Zelhem. Vandaag staat de laatste wedstrijd van de 1e competitiefase (kwart) op de agenda.
Vanaf het seizoen 2020-2021 heeft KNVB het 4-fasen voetbal ingevoerd voor alle JO8 t/m JO12 teams. In plaats van twee seizoenshelften wordt het seizoen nu in vieren gedeeld, waarbij telkens een competie wordt gespeeld van 5 á 7 wedstrijden. Dit geeft de mogelijkheid om vaker te kunnen herindelen naar het niveau van het team. Het overkoepelende doel van het 4-fasen voetbal is om iedere voetballer de mogelijkheid te bieden om met plezier te kunnen voetballen en zich te kunnen ontwikkelen in een veilige omgeving. In verband met de Corona maatregelen rijden we met een beperkt aantal auto’s richting Zelhem en is het rustig langs de lijn. De jongens en meiden hebben uitgerekend en in de voetbal.nl app gezien, dat we nog 2e kunnen worden in deze competitie fase, indien we vandaag winnen. Inmiddels spelen we zo’n 6 weken samen en zit de teamspirit er goed in. De 11 spelers van Jo11-2 speelden vorig jaar in verschillende elftallen, zitten op verschillende scholen, bestaan uit jongens en meiden en het is mooi om te zien hoe de groep in de afgelopen maand naar elkaar is toegegroeid. Helaas is Feline vandaag geblesseerd en is Mgitar niet aanwezig omdat hij de Jo10-1 assisteert.

 

De afgelopen weken heeft zowel de Jo10-1 als de Jo11-3 een beroep op ons gedaan en inmiddels hebben al 6 van de 11 spelers een keertje met een ander team meegespeeld. Vanzelfsprekend speelt iedereen het liefst bij zijn eigen team, maar het is ook mooi om andere teams te helpen en vanuit het belang van VVG te handelen. Fijn dat iedereen er ook zo over denkt. We starten met Jelte in de goal. Liza laatste vrouw, Tygo links achter, Lucian rechts achter, Gijs B. in het midden, Santiago linksvoor, Jaap rechtsvoor en Bas spits. Gijs L. begint vandaag in de wissel. Doordat Feline geblesseerd is en Mgitar de Jo10-1 ondersteunt hebben we vandaag maar één wissel en krijgt iedereen volop speelminuten. Het kost ons zo’n 10 minuten voordat we grip op het spel krijgen en niet veel later scoort Bas 0-1. Het duurt dan niet lang voor dat Tygo de 0-2 op het scorebord zet. Het valt op dat de spelers steeds beter op positie beginnen te spelen en dat resulteert al snel tot 0-3, wederom door Tygo. We rusten op het veld en i.v.m. de coronamaatregelen is er geen bekertje ranja voor de kinderen, maar een bidon met water is net zo lekker en gezond! Na de complimenten over de 1e helft en de tips van Rick en Martijn gaan we weer het veld in. ZZC ’20 scoort na rust snel: 1-3. Plots is iedereen weer wakker! Door een mooie assist van Lucian schiet Gijs L. de 1-4 binnen, even later gevolgd door een schitterend doelpunt door de andere Gijs (B.), nadat Jaap goed de bal veroverde van een ZZC ’20 speler.

 

De laatste tien minuten schuift Liza wat meer naar voren en doet wat dinsdag tijdens de training hadden afgesproken. Ze schiet vanaf 20 meter loeihard… maar dan ook loeihard de bal er in. 1-6. Even later klinkt het eindsignaal. Jelte heeft vandaag als keeper weinig te doen gehad, maar mag tijdens de penalty serie na de wedstrijd nog even flink aan de bak! Goed gedaan Jelte. Nadat we de scheidsrechter hebben bedankt sluiten we op het veld af. We praten kort na, complimenteren de jongens en de meiden voor het mooie spel en de leuke wedstrijd. “Zijn we nu tweede geëindigd in de 1e fase van de competitie?”, vragen de spelers. Onze opmerkingen, dat dat eigenlijk helemaal niet belangrijk is, is maar lastig te begrijpen voor de jongens en de meiden. Nu twee zaterdagen vrij en daarna starten we met de 2e fase. Hopelijk mogen alle ouders, opa’s en oma’s en andere supporters ons weer snel aanmoedigen.

HET LAATSTE NIEUWS

SV Leones vs VVG’25 – Zondag 26 Mei

21 mei 2024

Wedstrijdverslag JO7-1

22 mei 2024

VVG’ 25 slacht DVC’26 af op eigen bodem

22 mei 2024

Wedstrijd VVG’25 1 – DVC’26 1

14 mei 2024