Wedstrijdverslag VVG JO19-2 – Halle JO19-1

Vandaag stond de bekerwedstrijd tussen VVG en Halle op het programma. VVG is 7e geëindigd in de 4e klasse, terwijl Halle op een 5e plaats was geëindigd eveneens in de 4e klasse. Zenna had een blessure en was de enige afwezige vandaag bij VVG.

VVG begon sterk aan de wedstrijd en liet Halle achter de bal aanlopen. Dit resulteerde niet in grote kansen. De eerste goede kans was echter voor Halle, maar de bal werd uit een corner naast geschoten. Halle nam het overwicht over en zette voortdurend aanvallen op. VVG hielt het achterin goed dicht en zo leek het bij rust      0-0 te blijven. VVG kreeg echter op slag van rust nog 3 megakansen nadat de verdediger een verkeerde terugspeelbal gaf schoot Bram de bal op de paal en in de rebound schoot Collin over. Sem kreeg ook nog een megakans maar faalde oog in oog met de keeper die de bal goed pakte. Zodoende gingen VVG en Halle met een 0-0 stand rusten.

In de tweede helft ging Halle vanaf de aftrap vliegend van start, de linksbuiten schoot gelukkig voor VVG  naast. VVG nam het overwicht weer over en creëerde de ene na de andere kans maar vooral Bram had zijn dag niet helemaal en kreeg de bal niet het doel in. VVG moest aan de andere kant oppassen want de spits van Halle ging alleen op Thomas af die uitstekend redde op de inzet. In de laatste 20 minuten was het dan eindelijk raak voor VVG. Thomas zette met een goede uittrap Bram aan het werk die zijn man uitkapte en de bal door de benen van de keeper de bevrijdende   1-0 binnenschoot. Halle nam na de 1-0 het initiatief  maar Jaap, Tom, Pim, Jan- Willem en Wessel hielden prima stand en zorgden ervoor dat Halle niet meer gevaarlijk werd. Uiteindelijk schoot VVG het duel in het slot. Daniel zette met een goede pass Yoran aan het werk die niet faalde oog in oog met de keeper en de beslissende 2-0  binnenschoot. De scheids floot af voor het einde en VVG had Halle met 2-0 verslagen en was daarmee ook door in de beker.

VVG J019-2 gaat nu de winterstop met een lekker gevoel in en hoopt na de winterstop weer te kunnen vlammen.