Wedstrijdverslag VVG’25 1 – DIO’30 1

Sportpark “De Pol”

Voor de 7e competitie wedstrijd van het seizoen 2023-2024 mochten de blauw witte uit Gaanderen zich opmaken voor een pot tegen Dio uit Afferden. Om 14:00 klonk de aftrap. Beide teams kwamen in de beginfase moeilijk er aan toe om te gaan voetballen. DIO zakte wat in waardoor VVG veel ruimtes kreeg om te voetballen, maar deed dat op fases na niet altijd goed. ondanks een paar gevaarlijke situaties bleef het tot de 37e minuut 0-0.

Door een snel genomen vrije trap weet N.Thuis een snelle aanval op te zetten en word nadat die 2 man voorbij speelt in zijn rug geduwd, VVG verdiend hier mee een gunstige vrije trap net buiten de 16. N.Monasso weet de bal perfect bij te 2e paal te leggen en daar weet Y.Bouwman van te profiteren, hij schiet de bal op een stijlvolle manier in de goal en bezorgde VVG de 1-0! Daar mee ging VVG met een goed gevoel de rust in en gingen we met volle vertrouwen de 2e helft in.

DIO ging in de 2e helft wat meer druk vooruit geven waardoor VVG wat compacter kwam en de ruimtes tussen de linies kort hield, dat deed Dio goed tot de 66e minuut. de bal word hoog op middenveld ingespeeld en daar weet R.Roelofsen goed tussen te komen, hij speelt de bal ver voor zich uit en word neergehaald. De scheidsrechter twijfelde geen moment en gaf de speler van DIO een directe rode kaart, daardoor moesten ze met 10 man verder spelen. Kort daarna in de 70e minuut weet de topscorer van VVG A.Megens goed zijn rust te bewaren en kapt zijn speler uit, hij schiet de bal goed geplaatst tegen de touwen en weet daarmee VVG op een 2-0 te brengen!

VVG krijgt veel zelfvertrouwen en weet dat ze de wedstrijd binnen moeten slepen, ze blijven geduldig en verdedigend geven ze niets weg. In de 77e minuut krijgt VVG weer een kans. Na het goed druk zetten van de voorste linie weet N.Monasso de bal op te pikken en speelt snel R.Pastoor aan, hij weet dat hij moet scoren om de wedstrijd op slot te gooien. Hij draait goed open, zoekt rustig een hoekje uit en schiet de bal van randje 16 gekrult in de hoek en daarmee is de stand 3-0! T.Evers weet dat de 3 punten zo goed als binnen zijn en haalt daarmee 3 spelers eraf om de wedstrijd goed uit te spelen. C.Derksen, B.van de Berg en B.Venhoeven komen daar voor binnen de lijnen en weten met de rest van het team de 0 te behouden. De scheidsrechter floot af einde van de wedstrijd! De blauw witte houden hier een goed gevoel aan over.

Volgende week nemen de heren uit Gaanderen het thuis op tegen de ploeg uit Schalkhaar. Op na de volgende 3 punten van het seizoen!