Wedstrijdverslag VVG’25 1 – DVC 1

VVG’25 speelt wederom gelijk
Afgelopen zondag stond de eerste thuiswedstrijd van de competitie op het programma. Na het gelijke spel tegen NEC in de eerste wedstrijd werd er afgetrapt tegen DVC’26 uit Didam op sportpark de Pol. DVC won de eerste wedstrijd van Theole en VVG wilde een goed vervolg geven aan de vorige wedstrijd. Met name de tweede helft was sterk in Nijmegen, iets waarmee we zeker verder konden. Van tevoren wisten we mede uit vorig seizoen dat het een lastige middag ging worden tegen de fysiek sterke ploeg uit Didam. Om 2 uur werd er afgetrapt op de zonnige herfstmiddag in Gaanderen.
VVG begon sterk aan de wedstrijd en wist de tegenstander direct onder druk te zetten. In de 6de minuut resulteerde dit direct in een voorsprong voor de thuisploeg. Patrick Pastoor had een uitstekende timing en kopte de voorzet van Nino Monasso perfect binnen. Na de goal bleef VVG de sterkere ploeg in de eerst helft. Alleen moest er gewaakt worden voor de omschakeling van DVC die veel de lange bal speelden naar hun rechtsbuiten. Daarom moest er een tweetal keren flink aan de noodrem getrokken worden. Bart Leuverink moest een gele kaart pakken om de snelle counter van DVC eruit te halen en Marvin Philipsen wist op het laatste moment nog een schot te blokken in de 16 meter van VVG. Aan de andere kant kreeg Yannis Megens de grootste kans van de eerste helft. Hij kon vrij schieten vanaf 16 meter maar de bal werd gepakt door de keeper van DVC. In de eerste helft werd van beide kanten de fysieke duels niet geschuwd en werd het zodoende echt een gevecht om de punten.
Na rust wisten we natuurlijk dat DVC sterk uit de kleedkamer zou komen om de achterstand om te draaien. VVG stond echter goed opgesteld en gaf nauwelijks grote mogelijkheden weg. Met name uit de standaard situaties werd de ploeg uit Didam gevaarlijk. In de tweede helft werden aanvallers Bruno van den Berg en Bion Venhoeven nog in de wedstrijd gebracht om de wedstrijd definitief over de streep te trekken. Rond minuut 78 kreeg de uitploeg een aantal corners achter elkaar waarbij de fysieke spelers mee naar voren werden gestuurd om flink ‘oorlog’ te maken in de vijf meter. Na flink wat duwen en trekken en wat berispingen van de scheidsrechter viel de bal van corner vier goed voor de uitploeg. De bal werd in de kluts binnen geschoten, een domper voor de thuisploeg die tot dan toe de wedstrijd onder controle had. In de tweede helft bleef het wederom een fysieke wedstrijd met hier en daar wat opstootjes. Het einde van de wedstrijd naderde en wederom stond er een gelijkspel op het scorebord. Vlak voor het einde van het fluitsignaal kreeg VVG nog een grote kans om de overwinning alsnog binnen te slepen. Yannis Megens trok vanaf de achterlijn goed naar binnen alleen werd zijn schot goed gepakt door de keeper. Hierdoor bleef de 1-1 op het scorebord staan.
Volgende week staat om 14:00 uur de uitwedstrijd tegen DIO’30 in Afferden op het programma. DIO heeft drie punten behaalt uit de eerste twee wedstrijden en staat op dit moment twee plekken hoger dan VVG. Een goed moment om 3 punten te pakken!