Wedstrijdverslag VVG’25 1 – DVV 1 – Zondag 5 november 2017

Op zondag 5 november stond om 14:00 een belangrijke wedstrijd voor VVG’25 op het programma. Er moesten 3 punten gepakt worden om weer aansluiting te houden met de middenmoot van de 4e klasse D. DVV had vertrouwen geput uit de overwinning van vorige week tegen Loil en VVG’25 had ook een goede wedstrijd gespeeld tegen HC’03 waar een punt werd meegenomen naar Gaanderen.

VVG’25 1 begon in de volgende 4-4-2 opstelling:

Op doel: Maikel

Verdediging: Chiel , Nick ,Yoni en Thomas

Middenveld:  Roy, Roel  Falko en Dyon ( in een ruit gepositioneerd)

Voorhoede: Ramon en Nino

Wissels: Daan, Gydo, Ceriljo, Bashkim, Karsten en Jesse.

Om 14:00 werd er afgetrapt door VVG’25 en begon de wedstrijd. VVG’25 begon gelijk goed en scoorde al in de 1e minuut doordat Ramon Pastoor goed druk zette en de bal onderschepte, hij kon gemakkelijk Nino Monasso bereiken en die tikte de bal gemakkelijk binnen. De eerste helft was VVG’25 vooral de bovenligende partij in de wedstrijd. Er werd makkelijk gecombineerd en DVV was eigenlijk niet gevaarlijk. In de 23e minuut was het Ramon Pastoor die op snelheid het duel won van zijn directe tegenstander. Hij kon helaas niet deze 1 op 1 kans af maken. Uit deze aanval kreeg VVG’25 een corner, Nino Monasso hield het overzicht en zag Falko Wielers vrij staan op de 16 meter. Falko twijfelde niet en schoot prima diagonaal de bal binnen 2-0. De op een volgende minuten ging het spel op en neer en kregen beide ploegen niet echt grote kansen. In de 29e minuut was het dan toch Duiven die weer terug in de wedstrijd kwam. Tijdens een vrije trap werd er niet goed meegelopen en werd er bij de 2e paal gemakkelijk binnen gekopt door DVV 2-1. Het was na de aansluitings treffer toch wel weer VVG’25 die op zoek ging naar de 3-1. Deze kwam er op slag van rust, weer was het Nino Monasso die betrokken was bij een goal van VVG’25. Hij nam een prima afdraaiende corner die binnen gekopt werd door de A junior Yoni Bouwman. Hij kopte via de binnen kant van de paal raak.

3-1 ruststand.

In de rust waren er lovende woorden van Trainer Schepers, er werd goed gecombineerd en we moesten vooral zo doorgaan. De aanvoerder van vandaag Nick Schoenaker haalde tijdens zijn speech nog eens naar boven dat we vooral het eerste kwartier van de tweede helft scherp moesten zijn en moesten zorgen dat we het vast hielden en als het mogelijk was de wedstrijd besliste door de 4-1 te maken. Dan was het namelijk gespeeld en zouden we na de wedstrijd kunnen genieten van een koud pilsje.

De 2e helft begon zoals verwacht, DVV begon vol druk te zetten op onze verdediging. Daardoor kwamen de mankrachten uit Gaanderen wel wat onder druk te staan. De 2e helft was een groot verschil met de 1e helft, voetballend kwamen we er niet meer echt aan te pas en werd het vooral tegenhouden. Al kregen we nog wel enkele kansen in de wedstrijd waaruit we eventueel de 4-1 zouden kunnen scoren. Ramon miste een moeilijke voorzet, Dyon Bouwman miste een fantastische aanval door net langs de paal te koppen en  Nino had de bal wellicht klaar kunnen leggen voor Roel Veldkamp. Al had hij natuurlijk het afstandsschot uit bij HC’03 van Roel in zijn achterhoofd, wellicht gaf hij hem daarom niet.  In de 75e minuut was het dan toch DVV die de Gaanderense defensie uit elkaar speelde en binnen kon tikken vanaf de punt 5 meter. De op een volgende minuten waren voor de thuis spelende ploeg allen maar tegenhouden en de gelijkmaker voorkomen. Enkele counters waren nog wel gevaarlijk met de razendsnelle Karsten Wielers die in de ploeg gekomen was. In de slotfase van de wedstrijd was het Dyon Bouwman die 2x geel kreeg in 1 minuut doordat hij voor de overtreding geel kreeg. Hierop reageerde de aanvoerder van de ploeg uit Duiven. Dyon was hier niet van gediend en duwde de oranje duif van zich af. Hiervoor krijg hij zijn 2e gele kaart.

Eindstand 3-2.