Wedstrijdverslag VVG’25 1 – Eendracht’30 1

Beste allen,

De 5e competitie wedstrijd stond voor de heren uit Gaanderen op het programma. VVG’25 nam het op tegen Eendracht’30. De heren uit Gaanderen begonnen goed en scherp aan de wedstrijd en creëerde door een paar goede aanvallen flink wat kansen. Yannis Megens die een goede de actie buiten om maakte en voor gaf werd goed ingeschoten door Alexander Megens, maar deze bal werd helaas goed gekeerd door de doelman van Eendracht. De bal wilde er maar niet in. In minuut 13 was het een te korte bal terug vanuit het midden op Jim van Santen, waardoor de aanvaller van Eendracht er tussen kon komen en de keeper om speelde en zo de bal in leeg doel kon schuiven.

VVG herstelde zich en kreeg weer kansen, Yannis Megens slingerde de bal voor de goal waarna Bart Leuverink de bal goed controleerde en met een omhaal helaas de bal op de paal wist te krijgen. VVG hield de overhand en bleef goed spelen. 6 minuten voor rust kreeg eendracht een ingooi aan de rechterkant van het veld. Een verre ingooi kwam in de zestien van VVG terecht de bal stuiterde door en vervolgens kwam de bal bij de speler van Eendracht terecht, hij dacht niet na en schoot de bal met een omhaal via de onderkant van de lat in de goal. De heren uit Gaanderen speelde een prima eerste helft, maar gingen helaas met een 0-2 achter stand rusten.

De tweede helft ging van start, VVG hield zich vast aan de zelfde tactiek en probeerde zo weer kansen te creëren. De ploeg uit Gaanderen kwam er niet echt door en de schoten op doel bleven achter. In de 60e minuut verliet Bion Venhoeven het veld en kwam Ramon pastoor voor hem in de plaats. De druk van VVG nam toe en er kwamen meer kansen. Na een goede actie kwam er een vrije trap aan de linkerkant van het veld. Falco Wielers achter de bal die een perfecte bal voor trapte, waarna Marvin Philipsen in de 64e minuut de bal goed binnen wist te koppen. 1-2 VVG is terug in de wedstrijd! Na het doelpunt bleven de heren uit Gaanderen de baas. In de 67e minuut kwam Chiel Derksen erin en verliet Roy Liebrand het veld.

VVG ging veel op de lange bal spelen en kwamen zo dicht bij de goal in de buurt. Na een goede aanval over de rechterkant kwam de bal voor, Alexander Megens wist de bal goed te controleren, maar helaas ging zijn omhaal net over. Kwartier voor het einde verliet Roel Veldkamp het veld en kwam Ahmed Zaki het veld in. De ploeg uit Gaanderen hield de druk na voren. Na een goede combinatie aan de linkerkant werd Ahmed Zaki weggestuurd in de diepte. Hij nam de bal mee de zestien in, maar het schot met zijn linker werd goed gekeerd door de keeper. Even later was er een corner voor VVG deze kwam voor 3 schoten achter elkaar werden gelost, maar wederom stond de keeper van Eendracht in de weg. De heren uit Gaanderen hielden de druk maar moesten waken voor de counter. In minuut 87 een ingooi aan de rechterkant voor Eendracht deze werd ver ingegooid en viel tussen Marvin Philipsen en Jim van Santen in. De communicatie was iets minder tussen de 2 waardoor de bal weg sprong en de aanvaller van Eendracht de bal vrij binnen kon schieten. Helaas een goal wie voor VVG aan de verkeerde kant viel. De Heren uit Gaanderen hadden gestreden, maar de uitslag mocht niet baten. Eindstand VVG’25-Eendracht’30 1-3. De blauw witten staan nu 10e, terwijl ze liever naar de plekken bovenaan kijken. Volgende week moet de rug worden gerecht in een nieuwe wedstrijd uit in Zevenaar tegen DCS.