Wedstrijdverslag VVG’25 1: Puntverlies in Elst

Vandaag gaan de mannen uit Gaanderen het opnemen tegen de mannen uit Elst. In Gaanderen worden de mannen voorbereid met de wel bekende Lunch en de voorbereiding van trainer Lars Krabbenborg.  Op weg naar Elst even nog in de File gestaan. Hierdoor begon de wedstrijd 10 minuten later.
VVG begon zwak aan de wedstrijd met erg veel onnodig balverlies. In de 11e minuut, door een steekbal door het hart van verdediging van VVG, kon de aanvaller van Spero 1 op 1 komen met de keeper van VVG en opende hij de score: 1-0. VVG kwam beetje bij beetje terug in de wedstrijd. In de 30e minuut werd een corner voor VVG doorgekopt naar de tweede paal. Hier stond Roel Veldkamp en die legde de gelijkmaker in het netje: 1-1. VVG had steeds meer balbezit maar lukte maar niet om goed spel te spelen. Net voor het rustsignaal kwam een corner voor Spero; een strakke indraaide bal. De jongen van Spero kopte hem goed binnen en we gingen de rust in met een 2-1 achterstand voor VVG.
Tweede helft begon VVG iets sterker dan hoe ze de eerste helft zijn begonnen. Maar toch in de 60e minuut een overtreding in de 16. Penalty voor spero. De aanvoerder van spero aarzelde niet en legt de bal strak linksonder van de keeper 3-1. VVG gooide de boel om en reageerde met 3 wissels. Yoni bouwman moest in de spits gaan lopen en bekroonde zichzelf direct met goal. Prachtig schot in de rechterbovenhoek. Dit wekte voor meer motivatie voor de mannen uit gaanderen. Geen paar minuten later was het de pas ingevallen Bruno van den Berg die een penalty creëerde. Nino monasso ging achter bal de staan en zoals de aanvoerder van spero met overtuiging in de hoek geschoten maar dit keer was het rechts van de keeper. Met nog ongeveer 10 minuten op de klok ging VVG naar voren voetballen creëerden nog een paar kansen. Maar het mocht niet baten helaas.
VVG laat 2 cruciale punten achter in Elst. Volgende week eerst een weekend vrij. De week erop spelen de mannen uit de gaanderen een lastige thuis wedstrijd tegen S.V. grol.