Wedstrijdverslag VVG’25 1 – Rijnland 1

Een sterk begin van VVG’25 door twee vroege treffers resulteert daarna in een rommelige wedstrijd met de nodige kansen voor de blauw-witten. In de slotfase van de wedstrijd wordt de marge verdubbeld en boekt VVG’25 een comfortabele én eenvoudige overwinning op de rode lantaarn drager van de 4e      klasse D.

De winterstop is weer voorbij en daarom gaat het vandaag weer om drie belangrijke punten! Afgelopen donderdag kende VVG’25 een goede generale door met maar liefst 8-1 van Basteom te winnen in een vriendschappelijk duel.

Mark Schepers moest hier en daar puzzelen in zijn eerste elf, dit kwam mede door enkele blessure gevallen en niet fitte spelers. Een memorabel moment voor Rijnland deed zich in de eerste minuut van de wedstrijd voor: de rechtsback moest er binnen 30 seconden vanaf met een blessure. Wellicht de snelste wissel ooit, wie zal het zeggen? Vanaf de aftrap lag het initiatief bij VVG, waar Rijnland zich ver terug trok op eigen helft. Een afgeslagen bal belandde voor de voeten van Ramon Pastoor, Pastoor bedacht zich geen moment en wist met een werkelijk prachtige volley de doelman te verschalken, 1-0! VVG voerde de druk verder op en dat resulteerde binnen tien minuten in het volgende doelpunt. Wederom was Pastoor bij een doelpunt betrokken. Een op maat gesneden pass kwam terecht bij aanvaller Nino Monasso. Monasso bleef oog in oog met de doelman uiterst koel, 2-0! Hierna werd het frisse combinatie spel van VVG een stuk slordiger. In het verloop van de eerste helft kregen Monasso en de inmiddels ingevallen Dyon Bouwman (voor Chiel Derksen: blessure) enkele prima kansen, helaas troffen deze geen doel. De ruststand bedroeg 2-0 in het voordeel van de blauw witten.

De tweede helft begon wederom slordig aan de kant van VVG. De passing was niet altijd nauwkeurig en in het eerste kwartier na rust werden de zogeheten ‘tweede ballen’ vaak verloren. Niettemin kreeg VVG wel enkele flinke kansen. Ceriljo van Werven was uit een voorzet dicht bij de 3-0. Bouwman en Pastoor slaagden er oog in oog met de doelman ook niet in de marge te vergroten. Gelukkig voor de blauw witten bleef Rijnland ongevaarlijk en was het als nog wachten op de derde treffer. Deze derde treffer viel uiteindelijk ook in de slotfase. Een prima aanval via de linkerkant met in de hoofdrol Monasso, belandde na dito prima pass voor de voeten van Pastoor. Pastoor hoefde alleen nog binnen te tikken en daarmee stond de 3-0 op het scorebord. Het slotakkoord was voor A-speler Jesse Pruis. Na goed doorgaan van Monasso belandde de bal iet wat gelukkig voor de voeten van Pruis. Pruis wist wel raad met dit buitenkansje en zette daarmee de 4-0 eindstand op het bord.

VVG maakte het zichzelf nog lastig door de wedstrijd niet vroegtijdig in het slot te gooien. Gelukkig was het wel een verdiende en eenvoudige overwinning voor de mannen van Schepers. Volgende week staat de prachtige derby én kraker in de 4e klasse D op het programma: Terborg – VVG’25. Komt allen de jongens steunen in Terborg!