Wedstrijdverslag VVG’25 1 – Theole 1

Voor de tweede competitiewedstrijd na de winterstop van het seizoen 2022-2023 mochten de blauw-witte uit Gaanderen zich opmaken voor een pot tegen Theole uit Tiel. Om 14:00 klonk de aftrap, VVG begon met een compacte opstelling om uiteindelijk in de omschakeling toe te slaan. Beide teams kwamen goed aan het voetballen toe en creëerden zo wat kleine kansen. Toch bleek Theole moeite te hebben met het hoge druk zetten van de blauw-witte. In de 36e minuut wist A. Megens de bal tijdens de opbouw van Theole hoog in het veld te veroveren, hij twijfelde niet en schoot hem perfect in de hoek, 1-0 voor de ploeg uit Gaanderen! Vervolgens bleef er goed gevoetbald worden aan beide kanten, uiteindelijk wist Theole via een combinatiespel er aan de rechterkant bij VVG door te komen. Waar de speler uit Tiel de zestien in dribbelde en hij vervolgens door een sliding onderuit gehaald werd door Y. Bouwman, de scheidsrechter twijfelde geen seconde en floot voor een strafschop! De aanvaller van Theole wist deze strafschop kalm in de hoek te plaatsen voor de 1-1 in de 45e minuut! Dit bleef ook de tussenstand tot aan de rust. N. Thuis werd vervangen door B. van de Berg. Na de rust werd er nog steeds hard gestreden, maar ook mooi voetbal gespeeld door beide teams. Alleen kwamen de aanvallers door erg goede ingrepen door de verdedigers hele tijd net niet tot schieten. L. Krabbenborg wisselde R. Veldkamp en R. Pastoor en daar kwamen A. Zaki en F. Wielers voor in de plaats om zo een doorbraak bij de tegenstander te forceren. Uiteindelijk wist de ploeg uit Tiel door de verdediging van de Gaandenaren te voetballen en kwam 1 op 1 op de keeper af.

Deze wist het schot van aanvaller tegen te houden door een goede redding. De bal belandde vervolgens alleen in de voeten van een speler van Theole, deze kapte naar binnen en stond zo voor een lege goal. Vervolgens vlogen er twee verdedigers van VVG voor de goal en wist J. Mulder het schoot zo uit de goal te houden! Het leek te eindigen in een gelijkspel wat een terecht resultaat geweest zou zijn. Alleen dacht de ingevallen A. Zaki hier anders over en wist uit een corner counter de verdediging van Theole eruit te sprinten en legde de bal vervolgens breed zodat B. van de Berg in de 91e minuut de bal kon binnen schieten! 2-1 voor de ploeg uit Gaanderen! De scheidsrechter liet nog even doorspelen en floot vervolgens af!

De blauw-witte weten weer te winnen! Volgende week nemen de heren uit Gaanderen het thuis op tegen de ploeg uit Nijmegen. Op naar de volgende 3 punten!