Nieuws

Wedstrijdverslag VVG’25 1 – VV Terborg 1

Na 7 weken intensieve en goede voorbereiding was het dan eindelijk zover. Eindelijk werd het nieuwe seizoen afgetrapt.

Het kon eigenlijk niet mooier beginnen. De combinatie van een nieuw complex, zon, veel publiek, gezelligheid en een prachtige tegenstander moest zorgen voor een spektakelstuk.

Terborg trad aan met een nagenoeg fitte selectie met een mooie mix van jonge talenten en ervaren spelers. Ook Mark Schepers kon beschikken over een nagenoeg volledig fitte selectie.

Het was precies twee uur toen er werd afgetrapt in Gaanderen. Terborg begon sterk aan de wedstrijd.

Door een onfortuinlijk eigen doelpunt van Chiel die zijn debuut maakte in een competitiewedstrijd in het eerste elftal stond de score al na 1 minuut op 0-1.

Direct vanaf de daarop volgende aftrap kreeg Dyon Bouwman de bal. Met een mooie actie gevolgd door een strak afgemeten voorzet wist hij Nino Monasso te bereiken. Vanaf een meter of 11 was het voor hem een koud kunstje om het net te laten bollen. 1-1.

Vanaf dit moment waren het de jongens uit Gaanderen die de de wedstrijd in handen kreeg. Met sterke duelkracht op het middenveld, een verdediging die weinig weggeeft en snelle onvoorspelbare aanvallers werden goede kansen gecreëerd.

Vanuit een mooie indraaiende corner van linksback Falko Wielers kopte Dyon Bouwman fantastisch raak bij de eerste paal.

Beide ploegen gingen rusten met een 2-1 voorsprong voor VVG.

In het begin van de tweede helft was het Terborg dat aanvankelijk het betere van het spel had.

Het was halverwege de tweede helft toen Ramon Pastoors de bal onderschepte op het middenveld. Hiermee wist hij in een een-tweetje met Nino Monasso de verdediging van Terborg te doorboren.

Met een fantastische actie en heerlijk balgevoel wist Ramon Pastoors de keeper van Terborg te omzeilen. 3-1.

Hierna leek de winst een feit te gaan worden. De dag werd echter nog mooier na een goede actie van de altijd stabiel spelende Luuk Tibben. Hij wist op karakter de achterlijn te halen om vervolgens de bal terug te leggen richting de 16 meter. Daar stond de uitblinkende Nino Monasso weer klaar om de bal te ontvangen. Met zijn linker been wist hij de bal in het hoekje te krullen.

Dit doelpunt zorgde eveneens voor de mooie eindstand 4-1 waarmee VVG’25 na de eerste wedstrijd de 3e plek in de competitie bezet. Het is nu zaak om dit gevoel door te zetten naar de volgende wedstrijden.

Volgende week wacht MVR uit ’s Heerenberg op de mannen uit Gaanderen. MVR wist in ook een derby met 0-1 te winnen van Zeddam/St. Joris.

Terborg hoeft overigens na deze wedstrijd zeker niet bang te zijn om op de plek te blijven staan waar ze nu staan. Met de goede groep jongens die trainer Mark Kuiperij tot zijn beschikking heeft zullen zij alle kansen hebben op een goed resultaat dit seizoen.

Zoals de derby VVG-Terborg betaamt werd na de wedstrijd de dag vervolgd met een mooi feest. Het kantinepersoneel van VVG had goed uitgepakt door iedereen te voorzien van hamburgers, braadworsten en een lekker biertje.

Rest mij nog de vrijwilligers van VVG’25 te bedanken voor deze mooi dag want zonder hen is er geen feest!

Groet,

Uw verslaggever

HET LAATSTE NIEUWS

Van Zaalvoetbal naar Futsal

31 maart 2024

Verslag Varsseveld – VVG ’25

28 maart 2024

VVG ’25 1 Heren wint de kraker bij SC Varsseveld!

24 maart 2024

Voetballen bij De Graafschap in de meivakantie?

23 maart 2024