Wedstrijdverslag VVG’25 JO15-1 – DCS JO15-1

Op zaterdag 17 maart stond voor de JO15-1 de 2e wedstrijd in de 1e klasse op het programma. Tegen DCS JO15-1, een tegenstander van format werd er aangetreden op sportpark de pol. Om 11:30 werd er afgetrapt door de 2 ploegen.

Kyron was afwezig vanwege een blessure.

De wedstrijd begon en vanaf minuut 1 was het duidelijk dat we te maken hadden met een tegenstander met kwaliteit in de ploeg. Het was dan ook wachten tot er uitgespeelde aanvallen kwamen van DCS, deze konden nog altijd goed verdedigd worden. VVG’25 kwam niet echt aan het voetballen, een enkele keer konden we doorkomen en dat was hopen op dat de bal een keer goed zou vallen. In de 14e minuut was het raak doordat we het ons zelf moeilijk maken in de opbouw. Dit werd gelijk afgestraft door de ploeg uit Zevenaar. Zo’n 10 en 20 minuten later was het weer raak, dcs maakte heel dankbaar gebruik van de foutjes die wij maakte in de opbouw. Elk balverlies was het door de snelle omschakeling raak voor Dcs zevenaar 0-3. Kas Valk kreeg nog wel een goeie kans om er 1-3 van de maken op slag van rust maar had niet de overtuiging om uit te halen en probeerde iemand anders in stelling te zetten om te scoren. Deze bal was alleen niet goed uitgespeeld.

Ruststand: 0-3

In de rust werd er door de trainers aangegeven dat het opzich niet heel slecht gaat. Alleen net zoals vorige week maken we in balbezit de verkeerde keuzes en hier profiteert de tegenstander dankbaar van. We moeten makkelijk blijven spelen en alles geven in de duels. De 2e ballen moeten gewonnen worden en vanuit daar de voorste spelers weg gaan steken.

De 2e helft ging voor de blauw witten en stuk beter, we kwamen beter in de wedstrijd en er werd ook goed gevoetbald, de druk op DCS nam iets toe. Alleen kwamen we niet echt tot grote kansen. De beste man op het veld vandaag Kas Valk was sterk in de duels en de meest gevaarlijke aanvaller van de mankrachten uit Gaanderen. Hij kreeg een goeie kans door een mooie aanval. De wisselpass werd goed gehanteerd door Teun Jansen en Kas Valk zocht zijn directe tegenstander op en kwam goed uit voor een schot. De moest helaas met Links en ging maar net naast. op het einde van de wedstrijd was het DCS wat nog wat van zich liet zien, ze maakte de 4-0 vanuit een goed uitgespeelde aanval.  Daarna was er nog een grote scrimmage voor het doel van Twan Jansen, de bal werd tot 2 keer toe van de lijn afgehaald en daardoor bleef de stand steken op 0-4.

Kortom: Een hele leerzame weg voor de JO15-1, na de promotie van de eerste seizoenshelft. Dit is een beter dan dat we elke wedstrijd met veel gemakt winnen. Na de wedstrijd zijn we even bij Cas Leuverink geweest om een fruitmand te overhandigen en hem beterschap te wensen met zijn blessure. Daarna zijn we met zijn allen gaan Darten bij VVG’25. Op de nederlaag na denk ik een zeer geslaagde dag. Deze week staat er weer een training geplant op dinsdag en donderdag gaan we met zijn allen naar de vijverberg voor de wedstrijd van Jong Oranje tegen Jong België.