Wedstrijdverslag VVG’25 JO15-1 – De Graafschap JO15-2

Op zaterdag 23 april 2022 stond er voor de JO15-1 van VVG’25 een gedenkwaardige wedstrijd op het programma. Na de overwinningen op VIOD en FC Zutphen kon er gesteld worden dat de ploeg in een flow geraakt is. Juist op dat moment komt de nummer 1 van de competitie op bezoek in Gaanderen. De Graafschap JO15-2 stond nog ongeslagen bovenaan in de Hoofdklasse F. Was dit dan het moment voor VVG’25 om na een nederlaag en een gelijk spel in de voorgaande edities, er met een winstpartij vandoor te gaan.

Er werd al vroeg afgetrapt op sportpark de Pol, alles te maken met het feit dat De Graafschap moeite heeft om later op de dag te spelen vanwege het spelersaantal in deze lichting. Door de veldbezetting werd de vorige wedstrijd tussen beide ploegen omgedraaid en speelde we dus nu thuis. Stipt 10:00 floot scheidsrechter J.J. Elken voor de aftrap van de wedstrijd.

Na exact 40 seconden bolde het net van het doel van De Graafschap al, doordat VVG’25 uit de startblokken schoot! Door goed doorgaan van Tieme Wassink op het middenveld, kwam Lucas Giesen in balbezit. Lucas stuurde onze topscorer Stan van Hal weg in de diepte en zette hem alleen voor de keeper. Waar dit normaal gesproken kassa is, omspeelde Stan de keeper en schoot hij de bal hard tegen de paal. Gelukkig stond Cas Thiele op de juiste plek om deze rebound binnen de rammen! Niet heel veel later, we noteren minuut 5. Een vrije trap rond de 20 meter afstand voor VVG’25. Stan van Hal achter de bal, met een bekeken bal passeert hij de keeper in de rechter onderhoek. Het staat het 2-0 voor de thuisploeg, een droomstart tegen de superboeren.

Op één klein kansje voor de Graafschap na geven we helemaal niks weg verdedigend tegen deze goed voetballende ploeg. Alleen fysiek is VVG’25 veel verder en kunnen ze profiteren van de ruimte achter de laatste linie bij de in het zwarte uit-tenue spelende De Graafschap. Verder zijn er nog wat kleine kansjes voor VVG’25 JO15-1. Het spelbeeld is vooral dat VVG’25 de ruimtes klein probeert te houden en met fases dreigend is vanuit de omschakeling, maar ook zeker vanuit de prima opbouw wat er gespeeld werd onder leiding van Jaron Daams.

Ruststand: 2-0

Geen reden tot wisselen voor beide trainers Pruis en Derksen. De juiste energie zit in het team en willen koste wat kost winnen van De Graafschap, dit stralen ze één voor één ook uit.

5 minuten na rust is VVG’25 toch genoodzaakt om te wisselen, Mika Pfeil verlaat het veld en Nout ten Holder vervangt hem. Hierdoor zakt Lucas een positie waardoor er gehoopt word op nog meer duel kracht op het middenveld. VVG’25 krijgt aardige kansen maar stuit hierbij regelmatig op de doelman. De verlossing komt van de linkervoet van Nout ten Holder, door een onderschepping uit het drukzetten komt Stan van Hal in balbezit. Hij stuurt Nout met een fraaie pass 1 op 1 met de keeper en dit kun je wel aan Nout overlaten 3-0.

Na de 3-0 geven we nog één mogelijkheid weg, waarna Sem goed verdedigde bij de 2e paal, maar voor de rest bleef het vrij rustig voor het doel van Liam Lelieveldt. Met een sterk spelende verdediging heeft VVG’25 bijna niks weggegeven en de 0 gehouden tegen de nr. 1 van de competitie, een groot compliment! Ook mooi voor de wedstrijd, 5 minuten voor tijd: het debuut van Joep Fenneman in de competitie voor VVG’25 JO15-1 in zo’n wedstrijd!

Na 73 minuten blaast de scheidsrechter voor het eindsignaal en de vreugde was groot. Zo’n wedstrijd waar je De Graafschap verslaat zou altijd in het geheugen van de jongens geschift blijven en een mooie herinnering blijven!

Dinsdag 26 april spelen we nog voor de competitie tegen DCS JO15-1 om 18:30, ook weer op sportpark de Pol waar u van harte welkom bent!