Wedstrijdverslag VVG’25 – Union (0-1)

Op 16 oktober 2022 stond de wedstrijd tegen Union op het programma voor de manschappen van Krabbenborg. Geen onbekende tegenstander, vorig seizoen werd er niet verloren van deze ploeg. De uitwedstrijd was misschien wel één van de mooiere wedstrijden van afgelopen seizoen met een 0-3 overwinning. Dit telt niet meer en er moest een reactie gegeven worden op de verliespartij van vorige week tegen DIO. Dit moest echter wel gebeuren in een gehavende basisopstelling want de thuisploeg mist nog steeds enkele sterkhouders.

De bal ging om 14:00 rollen op sportpark de pol en vanaf het begin was de intentie van Union duidelijk. Wij mochten het spel maken en Union zette amper druk op onze achterste 4 in de opbouw. Mede hierdoor werd het geen vermakelijke wedstrijd voor de supporters van beide clubs. De thuisclub heeft veel moeite om tot grote kansen te komen en wordt met momenten dreigend met standaard situaties. Union creëerde iets meer als VVG’25 maar dit leidde ook niet tot super grote kansen op een kopbal al vroeg in de wedstrijd na. 2 minuten voor rust, een goed uitgespeelde aanval van Union. Een vrije voorzet vanaf onze rechterkant werd op fraaie wijze binnen geknikt door een inlopende middenvelder waardoor de thuisploeg met een 0-1 achterstand de rust in ging.

Na de rust veranderde het wedstrijdbeeld niet echt, Union ging misschien nog wel iets verder terug en hield de ruimtes klein. Hierdoor had VVG’25 moeite om door deze ruimte heen te spelen. Wel was er iets meer dreiging richting de goal. Ook de 4 wissels konden niet het verschil maken. Wel creëerde Yannis Megens nog een grote mogelijkheid voor Nino Monasso, welke op zijn beurt het idee had minder tijd te hebben dan in werkelijkheid was. Met een direct schot uit deze pass ging de kans verloren, waar een aanname misschien een betere optie geweest was. Met de komst van Ruben Steenbreker, Chiel Derksen, Patrick en Ramon Pastoor werd het voor VVG’25 iets opportunistischer en gokken op een bal die goed viel. Ook Yoni Bouwman werd naar voren gestuurd om de kopduels daar te winnen, maar het mocht verder niet baten.

VVG’25 bleef in een niet zo imponerende wedstrijd steken op een 0-1 verliespartij. Daardoor is de weg naar boven nog niet gevonden en word het essentieel om de komende wedstrijden punten te gaan pakken! Volgende week zijn de mannen vrij en trappen ze op dinsdag 25 oktober tussendoor nog af voor de achterhoek cup tegen DZC in Doetinchem. Vanaf 30 oktober hervat de competitie weer en moeten de punten worden binnengesleept, DCS uit waar we nog wel iets goed te maken hebben vanuit het voorgaande seizoen!