Wedstrijdverslag VVO 1 – VVG’25 1

Ik kon geen reden bedenken waarom wij hier niet kunnen winnen. (Schoenaker, 2019)

ZO 6 Oktober 2019

Een regenachtige zondagmiddag was het. VVG was afgereisd naar sportpark ‘De Pinkenberg’ om voort te zetten wat de afgelopen twee wedstrijden ook gedaan was: Winnen. Een lastige tegenstander, die dit seizoen ook nog geen verlies had geleden stond hen te wachten. Na te hebben warmgelopen en beide teams voorbereid het veld op kwamen was het al vrij vroeg in de wedstrijd 0-1 voor de blauw-witten. Falko Wielers die uit een korte corner van Nino Monasso met een mooie krul de bal in de lange hoek over iedereen heen schoot, was de naam die genoteerd kon worden. Vrij snel na dit doelpunt verraste Yannis Megens de keeper van VVO door de bal, na een goede actie met een bal vanuit achteren van Chiel Derksen, in de korte hoek te schieten en zo de 0-2 op het scorebord te zetten. VVG begon dus goed aan de wedstrijd. Alhoewel de thuisploeg wel balbezit had kwam het weinig van de eigen helft af en wist het dus geen kansen te creëren. De bezoekers kregen veel kansen, maar na het doelpunt van Y. Megens werd er niet meer gescoord voor de rust. Vlak voor rust kwam VVO met een grote kans, maar deze werd gemist.

In de rust werd Nino gewisseld voor Karsten Wielers, dit door een vervelende botsing van Nino met de keeper en een speler van VVO in de eerste helft.

Na rust was het VVO die de controle van de wedstrijd overnam. De geel-zwarten drukten de ploeg van Krabbenborg tot in verdedigende stelling. VVO wist in deze fase ook de 1-2 op het scorebord te zetten door uit een doorgekopte corner de bal in de hoek te schieten en zo de spanning in de wedstrijd terug te brengen. VVO ging op zoek naar het tweede doelpunt. Een counter bracht VVG echter tot de 1-3. De bal voorgezet door Yannis Megens werd weggekopt door de verdediging van VVO. Deze werd zo gekopt dat hij op de knie van Karsten Wielers viel en met een boog over de keeper in het netje belandde en zo de wedstrijd met een derde goal voor VVG tot een eind bracht. VVG met 9 uit 3 gaat aan kop van 3C en hoopt volgende week zondag tegen PAX de lijn in de competitie door te kunnen trekken.

Wij bedanken onze meegereisde supporters op deze regenachtige dag. Aankomende dinsdag wordt er gestreden om de Achterhoek Cup tegen FC Winterswijk U23.

Wij gaan ervoor en hopen u daar te zien.