Wil om te winnen niet aanwezig bij VVG’25 JO15-1.

23 maart 2019, VVG’25 ontvangt FC Eibergen op sportpark de Pol in Gaanderen. We moesten uitwijken naar Veld 2 omdat de JO17-1 ook thuis moesten aantreden. FC Eibergen staat 2e met 9 punten uit 4 duels. Om 12:00 werd er afgetrapt en de thuisploeg begint sterk aan de wedstrijd. Het veldspel wordt prima verzorgt en we krijgen ook enkele momenten om gevaarlijk te worden. Dit leidt nog niet echt tot kansen, de 1e kans van FC Eibergen is ook raak. Er wordt niet goed op 1 lijn gespeeld door onze defensie hierdoor kan de aanvaller van de gasten 1 op 1 met keeper Kyron Stevens. Hij maakt dit af en zo sta je ondanks het goed verzochte voetbal weer achter. Na deze goal zie je het vertrouwen afnemen bij de thuisploeg en voetballen we er ook minder onderuit. Een aantal minuten later krijgt VVG’25 een corner aan de rechterkant van het veld. Zef Lochs geeft hem voor en via 2 pogingen weet Sem Willemsen hem achter de keeper te werken. 1-1 en er zijn echt kansen tegen deze ploeg, het is voetballend niet de beste ploeg uit de competitie. Ze hebben alleen veel kwaliteit voorin lopen, hierdoor kwamen we in de omschakeling vaak te kort. De duels werden niet aangegaan en het is moeilijk om aan voetballen toe te komen als je de bal niet veroverd en maar half het duel aan gaat. De linksbuiten van Eibergen wil vanaf de achterlijn een bal voorzetten, deze voorzet had niet gegeven mogen worden. Kyron verkijkt zich op deze bal en hij beland wat ongelukkig bij de eerste paal in het doel. Het was niet de bedoeling om de bal op goal te schieten was te zien. Voor de rust wist Eibergen ook nog de 1-3 te maken, dit kwam doordat er in de omschakeling goed de andere kant werd gezocht. Er was geen druk op de bal wanneer de linksbuiten hem vanaf de 16 meter in de goal werkt.

Ruststand: 1-3

De 2e helft moest het anders, vooral op het middenveld ligt de taak om duels te winnen en vanuit daar dan weer te gaan voetballen. Aanjager Bram Starink deed dit de 2e helft beter en er heerste bij de hele groep wel iets meer instelling dan de 1e helft. Echter was het nog te weinig om de wedstrijd te doen kantelen. Grote kansen blijven uit maar er wordt wel druk uitgeoefend op de goal van de tegenstander. Eibergen is vrij effectief en maken veel kansen ook daadwerkelijk af, de vierde goal was wel de mooiste van de middag. Een voorzet vanaf de rechterkant valt achter de verdediging van VVG’25. De speler van Eibergen neemt hem in een keer op de pantoffel en plaatst hem fantastisch in de bovenhoek.

De wedstrijdmentaliteit miste bij de ploeg uit Gaanderen, dit moet de aankomende wedstrijden beter om resultaten te behalen. We zijn volgende week vrij dus kunnen hier 2 weken naar toe werken hoe we dit erin gaan krijgen!

Eindstand: 1-4

Doelpuntenmakers: ’22 Sem Willemsen