Nieuws

Winterspecial: JO17-1 van 1e klasse naar Hoofdklasse

Het is 26-05-2018, op Sportpark Horsterpark, staat de promotiewedstrijd op het programma. VVG komt op een 1-0 achterstand. De berichten komen binnen dat de concurrentie punten verspeeld heeft, dat betekend: 1 punt is genoeg om te promoveren. Met nog een paar minuten te spelen, de hoekschop voor VVG… Davy Stern legt de bal perfect op het hoofd van Casper Jansen. Doelpunt! 1-1! Promotie! Wat een ontlading en wat een feest was het samen met de JO19-1! Het seizoen 2017-2018 was een mooi jaar, de start van de Hoofdklasse! Bijzonder dankwoord voor Michel Pruijs, die als TC een belangrijke rol (achter de schermen) speelde.

 

Zomertransfers

Het nieuwe seizoen 2018-2019 staat voor de deur. Langzaam komen er berichten binnen dat er versterking van buitenaf gaat komen. Serkan Gül keert terug vanuit vv Terborg, Bion Venhoeven komt over van DZC’68 en Jesse Leuverink is de enige speler van vv Etten die de selectie elftallen weet te halen.

 

Uitstekende voorbereiding

Het was warm in Nederland, de grasvelden waren kurkdroog. Gelukkig heeft VVG kunstgras, althans als deze beschikbaar is. Doordat de gehele jeugdafdeling van De Graafschap overdag trainde en VVG 1 onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer, s’ avonds het kunstgrasveld ter beschikking had. Konden we niet trainen. Gelukkig bood de samenwerking met vv Etten uitkomst en mochten we tot twee keer toe gebruik maken van de trainingsaccommodatie. Ontzettend veel dank hiervoor!

 

Het gebruik van wedstrijdbeelden

De oefenwedstrijd tegen collega Hoofdklasser AZSV, werd gefilmd door Arjan Pothof. Door deze beelden hebben we een mooie stap kunnen zetten, waaronder het bekijken van de veldbezetting. Wij weten dat het filmen van wedstrijden niet het leukste werk is. Onze dank richting Arjan is dan ook groot!

 

De start van de Hoofdklasse

Het begin wordt een nachtmerrie. Op 22-09-2018 wordt er afgereisd naar Bemmel. Dan komt de keiharde waarheid naar voren. Het is niveau ligt hoger dan verwacht. Er wordt kansloos met 5-1 verloren. Het is (nog) niet goed genoeg. Een week later, thuis tegen DTS Ede, 0-4… Twee wedstrijden gespeeld, negen doelpunten tegen en slechts een handje vol kansen waaruit Swen Berendsen de enige goal maakte. Er moet iets gebeuren.

 

Verandering van tactiek

Doordat het niveau een stuk hoger ligt, dan dat we gewend waren, wordt er een andere manier van voetballen gevraagd. Met name in het drukzetten. De keuze was gemaakt, om op dezelfde manier druk te geven als in de 1ste klasse. Maar daardoor speelden we continu met 3 spelers voor de bal. Dit hebben we omgezet naar 1 speler voor de bal en de rest moet onder de bal blijven spelen. Dit had gevolgen voor de veldbezetting. De echte diepe buitenspelers waren niet meer, deze spelen nu veel meer vanuit het middenveld. En met succes, we kregen grip op de wedstrijden en creëerden meer kansen, met minder tegendoelpunten. Twee keer valt de wedstrijd net niet onze kant op. Beide uitslagen: 2-1 verloren.

 

Hoofdklasseniveau wordt behaald

De spelers bezitten voldoende talent om op dit niveau te kunnen voetballen, dat uit zich steeds meer op de trainingen. Het gewenste niveau en ontwikkeling wordt stapje voor stapje bereikt. Er wordt nog een detail veranderd in de veldbezetting. Middenvelder Ramon Roelofsen wordt centrale verdediger en centrale verdediger Nout Thuis schuift naar de rechterkant. Weer met succes! Er volgt een mooie serie wedstrijden: Uit tegen AWC (0-0), thuis tegen Spero (3-0), uit tegen Eldenia (2-0), thuis tegen VDZ (1-1) en thuis tegen DIO’30 (0-0).

 

Start tweede periode, winterstop nadert

Maandagavond 19 november ’18, de spelers en staf komen bijeen. Samen wordt er een doelstelling afgesproken voor periode 2. Een mooi doel, waar we met ons alle, vol voor gaan strijden! Een weekje later, weer komen de spelers en staf bijeen. Deze keer om de wedstrijdenbeelden van DIO’30 te bekijken! Arjan was weer bereid gevonden, deze wedstrijd voor ons te filmen! Nogmaals dank! Er wordt een conclusie getrokken: De organisatie staat als een huis! We geven heel weinig kansen weg! Nu wordt het tijd om ons aanvalsspel te verbeteren. De focus ligt op de snelheid van uitvoeren! Er wordt een start gemaakt tijdens de uitwedstrijd in en tegen Bennekom (3-2), thuis tegen vv Dieren (2-1) en uit bij Juliana’31 (0-1). Met twee overwinningen op rij, gaan we de winterstop in.

 

Supporters bedankt!

Namens de gehele selectie willen wij iedereen bedanken, die ons steunt en met name de ouders! Met jullie steun in de rug, gaan wij ons opmaken voor de tweede helft van de competitie! Maar nu eerst even vakantie! Wij zien elkaar, hopelijk gezond, weer terug in 2019! Namens JO17-1: Fijne feestdagen en een sportief 2019!

 

Jelle Elfrink

HET LAATSTE NIEUWS

SV Leones vs VVG’25 – Zondag 26 Mei

21 mei 2024

Wedstrijdverslag JO7-1

22 mei 2024

VVG’ 25 slacht DVC’26 af op eigen bodem

22 mei 2024

Wedstrijd VVG’25 1 – DVC’26 1

14 mei 2024