Zakelijke overwinning op laagvlieger Rijnland

Op een mooie zonnige lentedag moesten de blauw-witte matadoren van VVG’25  aantreden tegen laagvlieger Rijnland. Vooraf zou je denken dat het een formaliteitje zou worden om de 3 punten mee terug te nemen. We gingen met een voltallige selectie richting het ‘ het land van water en wien’.  In de selectie waren twee mutaties te bekennen ten opzichte van vorige week. Marvin was geschorst en Karsten was geblesseerd. De twee werden gevangen door talentvolle A jeugd spelers. ( Yannis, Alexander Megens en Yoni Bouman).

Omstreeks 13:10 uur arriveerden we op de sportpark  De ’s-Gravenwaard in het zonnige Lobith, het hoofdveld lag er strak bij (NOT)! alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooie pot hotseknotsbegoniavoetbal. Bij de warming-up kwamen we er achter dat technisch voetbal vandaag er helaas niet in zat. Dan maar de mouwen opstropen!!.

Na een mooi voorbereidende speeds van aanvoerder Schoenaker floot de scheids stipt om 14:00 uur af. Waar wij vooraf al rekening mee hielden werd ook werkelijkheid, veel lange ballen en pingpong voetbal.

Eerste helft:

VVG’25 begint scherp en redelijk aan de wedstrijd, de wedstrijd verwacht dan ook veel strijd en passie! Met enkele snelle omschakelingen kon VVG’25 de tegenstander net niet genoeg pijn doen. Enkele kansen waren er voor Monasso en een kopbal op de bovenkant van de lat van Dyon Bouwman. In de 20e minuut kreeg VVG’25 aan vrije trap op rand van de 16 meter. Monasso ging achter de bal staan, de bal ging met een mooie kurf over de muur heen. Helaas voor VVG’25 zijnde stond de keeper dit keer goed opgesteld en kon hij de bal over de lat tikken. Hoekschop VVG’25 deze werd niet best genomen waardoor het spel weer over en weer ging.

Keeper Janssen laat de bal in tweede instantie los, hierdoor kan Nino Monasso in de 29e minuut 0-1 scoren.  Verder gebeurde er weinig hoogte punten in de eerste helft. Zo ging VVG’25 rusten met een 0-1 voorsprong. RUST!!

Tweede Helft:

Waar aan beide kanten 11 veldspelers zouden moeten staan ontbrak er plotseling bij VVG’25 een speler” El Capitein”  zat nog op de toilet. Na korte oponthoud konden we met 22 veldspelers beginnen aan de tweede helft. Het spelbeeld in de tweede helft veranderde niks ten opzichte van de eerste helft, veel fysieke duels en hoge ballen aan beide kanten. In de 48e minuut was er op de middenlijn een duel gaande met een speler van Rijnland, de speler gooide zijn lichaam er slim voor waardoor Roel Veldkamp een onnodige sliding eruit moest gooien. Het leverde Roel Veldkamp een gele kaart op (7de). Dit was een dure kaart omdat Roel nu de volgende wedstrijd geschorst zou zijn. Door het fysieke spel en een zwaar belabberd veld waren er enkele spelers vermoeid geraakt. Dit resulteerde in de 61e minuut een wissel aan VVG’25 haar zijde Falco Wielers werd vervangen door Luuk Tibben. Het spel golfde op en neer en er waren weinig echt uitgespeelde kansen, de kansen waren op een hand te tellen. Doordat de vlaggenist aan Rijnland zijn zijde er vaak er naast zat werd het spel steeds geïrriteerde. Het is dan ook een schande voor Rijnland dat zo’n man daar mag vlaggen. In de 72e minuut werd er aan VVG’25 zijde wederom gewisseld. De moe gestreden Roel Veldkamp werd vervangen voor de talentvolle A-jeugd speler Yannis Megens. Omdat Rijnland voor hun laatste kansen speelden werd het spel er steeds harder en fysieker door. In de 83e minuut werd er aan VVG”25 zijde voor het laatst gewisseld de moegestreden spits Donnes Starink werd vervangen door de tweeling broer Alexander Megens. Doordat het lang 0-1 bleef zaten wij er op de bank er niet rust bij. In de 85e minuut kwam er een mooie steekbal van Monasso op Yannis, we konden vanaf de bank dan ook goed zien dat er een speler van Rijnland 2 a 3 meter achter de laatste linie stond. Helaas dacht de vlaggenist van Rijnland er anders over hij vlagde dit af voor buitenspel. VVG’25 raakte steeds meer geïrriteerd van deze vent, hierdoor moest VVG’25 oppassen dat ze niet alsnog de deksel op hun neus kregen. De laatste minuten wisselde Rijnland enkele malen om meer druk naar voren te zetten. In de laatste minuut resulteerde dit in een hoekschop voor Rijnland. De lange keeper Janssen ging mee naar voren. Uit de kluts kwam de bal bij Yannis die de bal aflegde aan de mee opgekomen routinier Schoenaker die vanaf de middenlijn de bal met een mooie kurf in de goal legde. 0-2!!. De scheids blies direct na het doelpunt de wedstrijd tot een einde.

Door deze zakelijke overwinning doet vvg’25 weer goede zaken op de ranglijst aangezien de andere concurrenten allemaal punten wisten te pakken. VVG’25 staat nu op plek 9 en het gaatje naar plek 6 is geslonken nu naar 3 punten. De laatste mededeling wil ik de supporters van VVG’25 nog bedanken voor het bezoeken van onze uitwedstrijd. Chappau!

Hopelijke tot volgende week dan spelen wij namelijk om 14:00 uur thuis tegen het altijd fysiek lastig spelende Kilder.