Nieuws

Zeer geslaagd weekend weg voor de JO15-1!

Op 2 juni 2018 ging de JO15-1 van VVG’25 eindelijk op weekend weg naar de Bollenstreek in het westen van het land. Om 09:15 konden we vertrekken bij Sportpark de Pol, we vertrokken met 2 busjes richting Lisserbroek. Enkele dagen hiervoor werd er al flink gesproken over het feit dat we de eerste wedstrijd gelijk tegen RSC Anderlecht aan zouden treden. Dit was welles waar de U14 van de belgen maar hier scheen een super talent rond te lopen die al vaker met Soufiane Touzani op tv zou zijn geweest. Dit was tijdens de ongeveer 1,5 uur durende rit onder andere gesprek stof in de auto. 

Rond 11:00 arriveerde we op het sportpark van Vv Kagia wat gastheer was van het toernooi. Onze poule bestond uit 7 teams waarvan 2 buitenlandse ploegen. Het niveau was hoog en moesten vaak aantreden tegen teams wat hoger als ons spelen (Hoofdklasse en 2e divisie). De 1e wedstrijd stond geplant op het hoofdveld tegen RSC Anderlecht U14, het welbekende talent was niet aanwezig volgens kenner Teun Jansen die het voor de zekerheid nog even navraagt in zijn vloeiend sprekende franse taal. In de eerste wedstrijd was het vooral VVG’25 was met de kont in de 16 meter werd gedrukt door RSC Anderlecht. Echter stond na 20 minuten een stand van maar 2-0 voor de belgen op het scorebord. De 2 wedstrijden hierop volgde tegen ARC U15 en Leichlingen U15 (Duitsland) werden winnend afgesloten door doelpunten door Kas Valk, Teun Jansen en EINDELIJK WEER Tijn Berendsen. Na deze prima goal buiten de 16 werd hij gelijk beloont met een wissel. De laatste wedstrijd van de dag werd helaas verloren door een hele nare ploeg uit de hoofdklasse.

Na deze eerste toernooidag werd er gereden naar Beverwijk waar ons hotel stond, hier konden de jongens slapen in 2 groepen. Op loopafstand van het hotel was de Mc Donald’s waar iedereen zich heeft kunnen volvreten. Gelijk na de Mc Donald’s werd er besloten om naar het centrum van Beverwijk te lopen. Na navragen werd er een super gezellig kroegje met Nederlands talige muziek gevonden. Hier werden we op onze wenken bedient door de bediening. Nadat we 1 eerste ronde zelf gehaald hadden, konden we bijna niet meer stuk bij elke bezoeker van het café. In Tijn Berendsen en Teun Jansen schuilen ware volkszangers, ze wisten met zijn 2e de hele kroeg op hun hand te krijgen. Deurdonderen en Oerend hard, waren bekende nummer voor de gasten en ze werden na afloop met een groot applaus onthaald. Tijn Berendsen ging op de bar en de lampen vlogen door de kroeg. Door deze fantastische performance kregen wij als team diverse rondjes van kroegbaas en verschillende gasten. 12 cola en 4 biertjes (voor de leiders) kwamen om de 15 min richting onze tafel. Na aanleiding van elk rondje bedankte we de gever doordat iedereen voor hem ging klappen of hem een hand schudde. Opmerkingen van de staf: “Nog nooit zoveel kunnen drinken voor zo weinig geld”. Rond 23:00 besloten dat het goed was en we terug richting het hotel zouden lopen. De straten van Beverwijk werden tijdens de terugweg nog even onveilig gemaakt door De Graafschap supporters van het team. (Hiervan ook allemaal filmpjes beschikbaar!) In het hotel zou het nog lang en tot diep in de nacht luidruchtig zijn geweest.

Om 8:30 ging de wekker weer voor iedereen! Voor de meeste was dit een korte nacht van 3 uurtjes of minder maar iedereen moest toch echt om 09:00 aan het ontbijt zitten. Een prima en lekker ontbijt moest de basis vormen voor resultaten de 2e dag. De 1e wedstrijd was toch wel echt te zien dat de jongens het gezellig hebben gehad de dag ervoor. We gingen er kansloos af, na dit debacle werd besloten om het roer volledig om te gooien. De lootjes werden tevoorschijn gehaald en het lot zou bepalen waar je als speler terecht zou komen. De wedstrijd erna wonnen we door een doelpunt van de gelegenheids mid mid en tevens aanvoerder Kyron Stevens. De tactiek van het loten werkt dus wel degelijk. De wedstrijd erna ging door een onterecht doelpunt verloren. Er waren ook mutaties in de technische staf, Marc Berendsen had de coaching over genomen en Chiel Derksen en Daan de Kater gingen vlaggen. Chiel werd door de scheidsrechter bewust laten staan en kende het doelpunt. Hierdoor ging de laatste wedstrijd voor plek 9 op het toernooi. Deze wedstrijd was echt puur voor de lol. Gelegenheidskeeper Kas Valk had wel zin in penalty’s en maakte geheel onbewust een eigen goal terwijl niemand in de buurt was. Het vermoeden van matchfixing was er bij wat belchinezen op de tribunes, na deze eigen goal floot de scheidsrechter verstandig voor het eindsignaal en mochten de boys penalty’s nemen. Keeper Kas Valk was door het dollen heen toen hij een fantastische redding maakte bij de 3e penalty en hierdoor de 9e plek veilig stelde!

Kortom een fantastisch weekend voor staf en spelers van de JO15-1. Graag willen wij hierbij ook iedereen bedanken die het gehele seizoen betrokken is geweest bij de JO15-1 en ons op de voet gevolgd heeft.

Ook nog een speciaal woord richting DODA sports die ons een bijdrage gaven waardoor de jongens een lunch op het toernooi kregen, bedankt Dane Starink!

Aanbevelingen:

– Cafe Zimple in Beverwijk, speciaal richting Jolanda de barvrouw ook te zien op de foto’s in de drive.

– VV Dem Beverwijk, deze vriendelijke mensen nodigden ons uit voor hen toernooi volgende jaar in Beverwijk. Wellicht tot volgend jaar!

Op zondag 17 juni spelen we nog een toernooi bij VV Gendringen en op vrijdag 6 juli hebben we onze eind BBQ om het seizoen helemaal af te sluiten.

Zie voor alle foto’s/video’s het album in onedrive: https://1drv.ms/u/s!AgpN99vNRHGgjGeSkqiyyXCfwUP9

HET LAATSTE NIEUWS

Wedstrijd VVG’25 1 – DVC’26 1

14 mei 2024

Sponsortoernooi zondag 23 juni!

02 mei 2024

🚪✨ 𝗡𝗶𝗲𝘂𝘄𝗲 𝗟𝗼𝗼𝗸 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝗞𝗹𝗲𝗲𝗱𝗸𝗮𝗺𝗲𝗿𝗱𝗲𝘂𝗿𝗲𝗻 𝗯𝗶𝗷 𝗩𝗩𝗚 ‘𝟮𝟱! ✨🚪

02 mei 2024

Mooie ochtend voor de JO7-1!

23 april 2024